Bassey als lastigste tegenstander dit seizoen: 'Als verdediger echt heel taai'

door Bart Veenstra 120

Bron Voetbal International

Bassey als lastigste tegenstander dit seizoen: 'Als verdediger echt heel taai'

door Bart Veenstra 120

Bron Voetbal International

Sydney van Hooijdonk heeft zich lovend uitgelaten over Ajax-verdediger Calvin Bassey. De spits, die in het afgelopen seizoen door sc Heerenveen werd gehuurd van het Italiaanse Bologna, geeft aan dat hij Bassey de lastigste verdediger vond om tegen te spelen in de afgelopen jaargang.

'Hij wordt in Nederland vaak belachelijk gemaakt, maar ik vind Bassey als verdediger echt heel taai', stelt Van Hooijdonk in een interview met Voetbal International. 'Ik weet dat ik zeker niet de enige Eredivisie-spits ben die dat vindt. Hij is snel, sterk en hij staat goed, dat vond ik echt een lastige wedstrijd.'

Van Hooijdonk speelde in het afgelopen seizoen tweemaal met sc Heerenveen tegen Ajax. In de Johan Cruijff ArenA wist Ajax met 5-0 te winnen, waarna het duel in Friesland later in het seizoen in een 2-4 zege eindigde voor Ajax. Tijdens die laatste wedstrijd was Van Hooijdonk trefzeker nadat hij een kopduel met Bassey wist te winnen.

Ajax wees bod op Bassey af

Bassey werd in de zomer van vorig jaar voor 23 miljoen euro overgenomen van Rangers FC. In Amsterdam kreeg de Nigeriaans international veel kritiek te verwerken en bovendien verloor hij zijn basisplaats. In april meldde De Telegraaf dat Ajax een bod van 23 miljoen euro van een club uit de Engelse Premier League had afgewezen. Om welke club het ging, werd niet bekendgemaakt. Wel zou die club mogelijk kunnen terugkeren in de komende zomerse transferperiode.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.