'Als Brobbey het afwerken onder de knie krijgt, dan heeft hij echt alles'

door Jesse ter Haar 140

Bron ESPN

'Als Brobbey het afwerken onder de knie krijgt, dan heeft hij echt alles'

door Jesse ter Haar 140

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink heeft nog altijd het volste vertrouwen in Brian Brobbey, zo laat hij blijken bij Voetbalpraat. De analist ziet in hem een complete spits en hoopt dat hij enkel de eigenschap afwerken nog bijspijkert in de komende jaren.

'Stel je voor dat Brobbey het afwerken onder de knie krijgt, wat een monster het dan is. Dan heeft hij echt alles', aldus de oud-speler van Ajax. 'Wie weet, want hij is nog heel jong. Het afwerken kun je echt wel bijschaven. Het zal nooit een killer als Klaas-Jan Huntelaar of Marco van Basten worden, maar als je naar Lukaku kijkt, is zijn afwerking ook niet altijd gepolijst. Ik denk dat Brobbey een fantastische spits gaat worden.'

Niet alleen Vink, maar ook Karim El Ahmadi komt te spreken over de aanvaller. Hij trekt eveneens de vergelijking met Romelu Lukaku. 'Ik heb weleens spelers gesproken die met Lukaku hebben gespeeld toen hij nog heel jong was. Die zeiden ook niet dat hij heel goed kon afwerken.' Kijkend naar de toekomst van het Nederlands elftal, hoopt El Ahmadi dat Brobbey de voorkeur zal krijgen boven Thijs Dallinga. 'Ik denk dat Brobbey een team beter kan laten spelen dan Dallinga. Hij kan ballen vasthouden en jongens kunnen eronder komen.'

Taylor en Salah-Eddine

Donderdag speelde Jong Oranje tegen Jong Gibraltar, waarbij Ajacieden als Kenneth Taylor, Anass Salah-Eddine en Devyne Rensch op de bank begonnen. Vink zag een pover Jong Oranje voor rust, maar zag twee Ajacieden na rust een positieve inbreng hebben. 'Het hele Nederlandse elftal speelde in de eerste helft slordig. Er was veel tijd nodig aan de bal. In de tweede helft, met de inbreng van Taylor en Salah-Eddine, kwam er meer energie en schwung in de ploeg', oordeelt hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.