Ajax moet Sneijder nog overtuigen: 'Tegen de enige tegenstander waren ze kansloos'

door Jesse ter Haar 97

Bron Veronica Offside

Ajax moet Sneijder nog overtuigen: 'Tegen de enige tegenstander waren ze kansloos'

door Jesse ter Haar 97

Bron Veronica Offside

Laatst geüpdatet

Wesley Sneijder ziet nog geen duidelijke progressie bij Ajax, zo vertelt hij in de uitzending van Veronica Offside. De voormalig speler van de Amsterdamse club ziet Ajax winnen van de op papier kleinere tegenstanders, maar bij weerstand ziet hij nog geen verbetering.

'Het heeft te maken met de tegenstanders', zo stelt Sneijder vast. 'De enige tegenstander die ze kregen, waren die Duitsers en toen waren ze vrij kansloos. Daartegen moet je laten zien dat je progressie maakt. Ze krijgen zo meteen weer een paar topwedstrijden en dan wil ik het wel zien. Deze wedstrijd (de wedstrijd tegen De Graafschap, red.) mag je niet eens meenemen in de progressie.'

Op zijn beurt zag Andy van der Meijde op donderdag eveneens een simpele overwinning voor Ajax. Hij is echter ietwat optimistischer gestemd dan zijn collega-analist. 'Ik zie wel dat spelers het vertrouwen een beetje terugkrijgen. Heitinga geeft ook vertrouwen, omdat hij vasthoudt aan dingen. Hij wisselt niet zo veel. Ik zie vastigheden en dat is belangrijk, dat je vertrouwen geeft aan spelers. Dan krijg je de groep terug.'

Ajax ontmoet NEC

Na de 0-3 zege op De Graafschap wacht voor Ajax op zondag de volgende wedstrijd. De nummer twee van de Eredivisie neemt het dan in de eigen Johan Cruijff ArenA op tegen NEC, de nummer negen van de Nederlandse competitie. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten, toen was het in Nijmegen, was op 8 januari van dit jaar. Davy Klaassen zette de Amsterdammers tijdens dat duel op een 0-1 voorsprong, maar uiteindelijk kwam de ploeg van - toen nog - Alfred Schreuder niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Verwacht jij dat Ajax minimaal drie keer weet te scoren tegen NEC? Zet in en ontvang 1,80 keer je inzet terug bij minimaal drie Amsterdamse doelpunten!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.