'Ajax heeft behoefte aan iemand die ruis en onduidelijkheid kan wegnemen'

door Thijs Zwagerman 57

Bron NOS

'Ajax heeft behoefte aan iemand die ruis en onduidelijkheid kan wegnemen'

door Thijs Zwagerman 57

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Sam Porskamp, Ajax-volger namens de NOS, stelt dat Ajax op korte termijn iemand aan moet stellen met een duidelijke voetbalvisie. Door het ontbreken van een échte opvolger van de vertrokken Marc Overmars is het volgens Porskamp ‘pappen en nathouden’ bij Ajax.

Overmars vertrok een jaar geleden bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag. Sindsdien zijn technisch manager Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar voor onbepaalde tijd verantwoordelijk voor het technisch beleid van de Amsterdammers. Onder hun verantwoording werd het contract van Daley Blind recentelijk ontbonden. ‘Het boterde al een tijd niet tussen Daley Blind en Schreuder, die zijn ervaren speler binnen een mum van tijd van eerste tot derde linksback degradeerde. Met het verscheuren van het contract van Blind, waarvoor Ajax geld bij moest leggen, koos de club voor Schreuder’, schrijft Porskamp.

De Ajax-volger van de NOS vervolgt door te stellen dat Ajax behoefte heeft aan een duidelijke opvolger van Overmars. ‘Het dossier Blind liet zien dat er, met de onrustige zomerse transferperiode nog vers in het geheugen, grote behoefte is aan iemand met een duidelijke voetbalvisie. Iemand die alle ruis en onduidelijkheid binnen de organisatie kan wegnemen.’

'Technische man is geen overbodige luxe'

Dat Ajax inmiddels, mede na het afhaken van Danny Blind in de Raad van Commissarissen, serieus op zoek is naar een nieuwe directeur voetbalzaken kan Porskamp bekoren. ‘Ajax gaf eerder te kennen dat het geen haast had met het aanstellen van een technische man, maar inmiddels sijpelen de eerste geruchten van gesprekken met mogelijke kandidaten toch binnen. Geen overbodige luxe, maar voorlopig is het nog pappen en nathouden bij de grootste en rijkste club van Nederland.’

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? Zet in en verdien 1,36 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.