Advocaat: 'Marin gewoon een goede speler'

door Finn Dekker 28

Advocaat: 'Marin gewoon een goede speler'

door Finn Dekker 28

Laatst geüpdatet

Dick Advocaat en Rene van der Gijp begrijpen wel dat Ajax zoekende is op veel fronten. Onder meer de balans in het elftal is kwijt sinds de zomerstop. De oud-trainer van FC Utrecht vindt de kritiek daarop echter wat onterecht. De Amsterdammers raakten namelijk drie cruciale spelers kwijt in de as van het veld.

'Iedereen zegt: er zijn twee spelers weggegaan', doelt Advocaat bij Veronica op Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Ook Lasse Schöne, een belangrijke speler in de ogen van de coach, vertrok deze zomer. 'Maar de opbouw van De Ligt en Blind naar Schöne en De Jong is weg, dat is een groot verschil met hoe het nu is. De balans is zoekende. Het centrale duo is anders en het centrale middenveld is anders. Dat zijn cruciale posities.'

Razvan Marin heeft tot dusver moeite met die erfenis. 'Die jongen heeft wat moeite met de snelheid, maar dat is een kwestie van tijd. Het is gewoon een goede voetballer.' Ook Noussair Mazraoui heeft het lastig op zijn nieuwe positie. 'Rechtsback spelen is ook een stuk makkelijker. Op het middenveld krijgt hij echt problemen. Hij was het helemaal kwijt', aldus Van der Gijp.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.