Voormalig Ajax-spits Ruud Geels overleden op 75-jarige leeftijd

door Brent Tomassen 202

Bron Ajax TV

Voormalig Ajax-spits Ruud Geels overleden op 75-jarige leeftijd

door Brent Tomassen 202

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Ruud Geels is op 75-jarige leeftijd overleden, zo meldt onder meer zijn oude club Ajax via de officiële kanalen. De voormalig spits van de Amsterdamse club maakte vooral in de jaren zeventig furore met vele doelpunten. Geels werd vijfmaal topscorer van de Eredivisie.

De Haarlemmer speelt tussen 1974 en 1978 voor Ajax, waar hij in 166 wedstrijden het duizelingwekkende aantal van 153 goals maakt. Hiervoor speelt Geels onder meer bij aartsrivaal Feyenoord, waarmee hij in 1970 de Europa Cup 1 verovert. Via Go Ahead Eagles en Club Brugge belandt Geels bij Ajax. De Amsterdammers blijken een ware doelpuntenmachine en kopspecialist aan te trekken.

Ware doelpuntenmachine

In zijn eerste seizoen bij Ajax scoort Geels direct dertig keer in 33 competitiewedstrijden. Ook in de jaren hierna blijft Geels de doelpunten aaneenrijgen en wordt zo vier seizoenen op rij topscorer van Nederland. De wedstrijd tegen Feyenoord op 1 november 1975 zal altijd verbonden blijven aan Geels. Ajax wint met 6-0 en de spits scoort vijf keer, waaronder een legendarische kopgoal.

Op 32-jarige leeftijd besluit Geels zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Naast zijn vele wedstrijden en doelpunten in Nederland en België speelde Geels twintig interlands voor het Nederlands elftal. Hierin was hij elfmaal trefzeker.

Ajax Showtime wenst alle nabestaanden van Ruud Geels ongelooflijk veel sterkte toe de komende tijd. Rust zacht, Ruud.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.