[Update] Ajax bevestigt vertrek De Boer

door BvdPloeg 1098

[Update] Ajax bevestigt vertrek De Boer

door BvdPloeg 1098

Laatst geüpdatet

Trainer Frank de Boer zal woensdag bekend maken of hij wel of niet aanblijft als trainer van Ajax. De oefenmeester spreekt later vandaag met de clubleiding van de Amsterdamse club met als doel om tot een definitief besluit te komen. Volgens het Algemeen Dagblad is de verwachting dat De Boer zal opstappen, al wil hij eerst het verhaal van de Amsterdamse club aanhoren.

Vooralsnog heeft zich nog geen enkele club gemeld voor de trainer, terwijl zijn contract nog een seizoen doorloopt. Bovendien is het de vraag hoe men bij Ajax er zelf instaat. Contractueel gezien zou de Amsterdamse club geen reden hebben om het contract van De Boer te ontbinden: hij heeft namelijk een afkoopsom van ruim twee miljoen euro.

Volgens de ochtendkrant zou alleen een perfect plaatje met verschillende randvoorwaarden De Boer nog in Amsterdam kunnen houden. Hierbij valt te denken aan een vernieuwde staf, grote versterkingen, een verhoging van het salarisplafond en het volledig vertrouwen van de directie en het technisch hart.

Update - 21.15 uur
Er is nog geen besluit genomen over de toekomst van trainer Frank de Boer bij Ajax. Dat meldt de NOS woensdagavond. 'De Boer gaat vrijdag gewoon mee naar China', zegt directeur Edwin van der Sar over de geplande oefentrip in Azië. Een langer verblijf bij Ajax, een vertrek én een verlenging zouden allemaal nog tot de mogelijkheden behoren.

Volgens het medium zijn de meningen over De Boer in de directie verdeeld. 'De ene directeur hoopt dat De Boer blijft, terwijl de ander zakelijker denkt en een goede afkoopsom bij vertrek ook prima vindt. Er is woensdag gesproken over De Boer, maar een beslissing is niet genomen', zo valt er te lezen.

Update II - 22.40 uur
Volgens het Algemeen Dagblad wil Frank de Boer zijn dienstverband bij Ajax beëindigen. Er wordt gezocht naar een zakelijk en morele juiste afhandeling van de kwestie. Ajax wil geen miljoenen mislopen, aangezien De Boer contractueel nog vastligt tot medio 2017. Volgens de Rotterdamse krant is een langer verblijf van De Boer in de hoofdstad 'slechts in theorie nog een optie'.

Update III - 01.00 uur (12 mei 2016)
Volgens De Telegraaf levert Frank de Boer zijn contract in bij Ajax. De directie van de Amsterdamse club heeft er mee ingestemd, dat meldt Mike Verweij op zijn Twitter-kanaal. Peter Bosz is kandidaat nummer een om de trainer, die Ajax vier landstitels bracht, op te volgen.

Update IV - 09.10 uur (12 mei 2016)
Ajax heeft via de officiële kanalen het vertrek van Frank de Boer bevestigd. De coach neemt na 5,5 jaar afscheid. 'De clubleiding en de trainer bereikten overeenstemming over de ontbinding van het contract dat nog liep tot 1 juli 2017', zo valt te lezen. Ook assistent Orlando Trustfull, van wie het contract afliep, vertrekt. Lees hier de uitleg van De Boer.

Bestel het nieuwe Ajax uit-trainingspak nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties