Timber is interlandperiode ongeschonden doorgekomen: 'Ik ben fit, gelukkig'

door BadembaBarrie 24

Bron Rondo

Timber is interlandperiode ongeschonden doorgekomen: 'Ik ben fit, gelukkig'

door BadembaBarrie 24

Bron Rondo

Laatst geüpdatet

Ajax hoeft niet te vrezen voor een blessure van Jurriën Timber. De verdediger is de interlands met het Nederlands elftal zonder kleerscheuren doorgekomen, zo verzekert hij bij Rondo op Ziggo Sport. De interlandperiode is voor Timber vooral weer leerzaam geweest, vertelt hij.

'Ik voel me goed, ik ben fit, gelukkig', zijn de eerste, geruststellende woorden van Timber. De verdediger zag in Teun Koopmeiners, Frenkie de Jong, Memphis Depay al drie teamgenoten geblesseerd afhaken, na afloop van het duel met Polen. Tijdens de wedstrijd tegen België ging ook mede-Ajacied Steven Berghuis geblesseerd naar de kant. Die ellende is Timber dus bespaard gebleven.

Zodoende heeft de Ajacied de kans gehad om te leren van de wedstrijden in de Nations League. Niet alleen hij overigens, maar het hele team, benadrukt hij. 'Ik denk dat ik twee goede interlands heb gespeeld. Maar als team hebben we ook echt stappen gezet, dus daar groei je vanzelf in mee. Dat is deze week gebeurd', vertelt Timber.

Leren van De Vrij en De Ligt

Onder bondscoach Louis van Gaal lijkt Timber bij Oranje een basisplek te hebben veroverd aan de rechterkant van een driemans centrumverdediging, bestaande uit hemzelf, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Dat is een trio dat elkaar goed aan lijkt te voelen, iets wat Timber desgevraagd bevestigt. 'Ik denk dat de verdedigers bij het Nederlands elftal van hoog niveau zijn en dan kan je met goede communicatie best snel aan elkaar wennen en dan kan het gaan lopen. Ik denk dat het met Matthijs (de Ligt, red.) en Stefan (de Vrij, red.) ook gewoon goed gaat, als zij erin komen.'

In De Ligt en De Vrij noemt Timber twee grote namen die hij momenteel op de bank houdt. Tegelijkertijd probeert hij echter ook van ze te leren. 'Ze zijn van zichzelf hele intelligente jongens. Dus buiten het veld praat je met ze en binnen het veld kijk je naar de manier waarop ze voetballen en probeer je van ze te leren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.