Timber en Álvarez staan in Champions League op scherp

door Bart Veenstra 59

Bron Ajax Showtime

Timber en Álvarez staan in Champions League op scherp

door Bart Veenstra 59

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber en Edson Álvarez staan op scherp in de Champions League. Het tweetal is bij een volgende gele kaart in het Europese toernooi geschorst voor de daaropvolgende wedstrijd.

Timber en Álvarez pakten beiden in de eerste drie groepsduels al twee gele kaarten. De regels van de UEFA schrijven voor dat een speler bij een derde gele kaart geschorst is voor de eerstvolgende wedstrijd. De gele kaarten worden na de groepsfase meegenomen naar de volgende fase van het toernooi.

In de Champions League wordt een speler vervolgens ook geschorst bij gele kaart nummer vijf, zeven, negen, etc. Pas na de kwartfinales worden alle gele kaarten kwijtgescholden. Opvallend is dat in de eerste drie groepsduels pas drie spelers van Ajax op de bon zijn gegaan.

Ajax staat er op dit moment uitstekend voor in groep C van de Champions League. Overwintering in het miljardenbal is nabij, al zal Ajax - zo waarschuwde trainer Erik ten Hag al eerder - nog wel de nodige punten moeten verzamelen. De Amsterdammers staan op dit moment op negen punten, terwijl Borussia Dortmund en Sporting Portugal volgen op respectievelijk zes en drie punten. Nummer laatst Besiktas staat nog op nul punten.

Het duel tussen Borussia Dortmund en Ajax staat dinsdag overigens onder leiding van de Engelsman Michael Oliver. De laatste keer dat hij Ajax floot, was in 2018. Destijds won Ajax met 0-2 van AEK Athene en daarmee overwinterde de Amsterdamse club in de Champions League.

Gele kaarten Ajax in Champions League

Jurriën Timber: 2
Edson Álvarez: 2
Lisandro Martínez: 1

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties