Ten Hag: 'Met name de beweging in het laatste gedeelte van het veld moet beter'

door Justin Fokkens 8

Bron ESPN

Ten Hag: 'Met name de beweging in het laatste gedeelte van het veld moet beter'

door Justin Fokkens 8

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag ziet in aanloop naar de uitwedstrijd met RKC Waalwijk genoeg verbeterpunten voor zijn ploeg. Voor de interlandperiode werd tegen zowel Heracles Almelo als Go Ahead Eagles doelpuntloos gelijkgespeeld. De oefenmeester van Ajax geeft vlak voor de wedstrijd in Waalwijk in gesprek met ESPN aan waar hij van zijn ploeg verbetering in verwacht.

'Met name de beweging in het laatste gedeelte van het veld. Dat was gewoon dik vet onder de grens, wat we in aanvallend opzicht op het laatste gedeelte van het veld gedaan hebben. En daar hebben we de ploeg ook mee geconfronteerd. We hebben daar nu ook een aantal trainingen aan besteed, nu we twee keer konden trainen.'

Ten Hag geeft vervolgens aan hoe hier de afgelopen week aandacht aan is besteed. 'Daar hebben we een aantal oefenvormen voor. Je kunt aanval tegen verdediging spelen. Met name daar hebben we op gehamerd en op gecoacht. We hebben de regels en principes die we daar moeten hanteren getraind.'

De rol van Haller

Ook bespreekt Ten Hag kort de rol van spits Sébastien Haller. De topscorer van Ajax heeft het in de Champions League enorm op zijn heupen, terwijl het tegen gegroepeerde teams in de Eredivisie wat lastiger lijkt te gaan. De trainer van Ajax kan dit verschil verklaren en geeft aan wat hier de taak van de spits van Ajax is.

'Voor hem is het daar ook moeilijker, en hij moet ook vaak de opofferingslopen maken om anderen aan het scoren te laten komen, omdat de tegenstander daar met zoveel mensen staat. Als je bijvoorbeeld voorzetten krijgt moet hij naar de eerste paal gaan waar het vaak drukbezet is, maar daardoor neemt hij wel spelers van de tegenstanders mee waardoor daarachter ruimte komt. Alleen die ruimtes moeten dan wel belopen worden', zo besluit Ten Hag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties