Ten Hag fel: 'Vormdip? Gravenberch verkeert helemaal niet in een vormdip!'

door Bart Veenstra 50

Bron Veronica Inside

Erik ten Hag wil niets weten van een vormdip van Ryan Gravenberch. De middenvelder staat vrijwel alle wedstrijden van Ajax in de basis, al zijn er critici die stellen dat Gravenberch op dit moment in een vormdip verkeert.

Tijdens de persconferentie na afloop van het duel tussen Ajax en Willem II (5-0), waarvan de beelden te zien zijn op de website van Veronica Inside, krijgt Ten Hag de vraag of Gravenberch in een vormdip verkeert. 'Een vormdip? Hij verkeert helemaal niet in een vormdip', spreekt Ten Hag duidelijke taal over de man die een prachtige assist leverde op de 4-0 van Davy Klaassen.

'Hij speelt gewoon uitstekend en dat doet hij in bijna alle wedstrijden. Hij haalt een heel stabiel niveau', gaat Ten Hag verder. 'Dat het altijd beter kan, eisen wij ook. En dat eist hij ook van zichzelf. Hij is heel kritisch naar zichzelf toe. Dat hij op een heel goed niveau zit, is wel heel duidelijk en helder. Hij heeft dit seizoen schitterende wedstrijden gespeeld.'

'Laat zien hoe goed Ajax heeft gespeeld en dat de tegenstander overklast is'

Ook over het spel van Ajax tegen Willem II was Ten Hag zeer tevreden. 'We hebben de wedstrijd zeer goed aangenomen. Vanaf het begin hadden we veel tempo, veel dynamiek en veel beweging', zegt de trainer, die Ajax direct veel kansen zag creëren. 'Het spel in de eerste 35 minuten bekoorde mij zeer. Dat was prima. Natuurlijk valt er altijd wat op aan te merken. Maar als je zoveel beweging hebt en zoveel kansen creëert, is dat natuurlijk prima. En dat met uitstekende goals tot gevolg.'

Na rust zakte Willem II erg ver terug. De bezoekers uit Tilburg wilden de schade beperkt houden en parkeerden daarom - in tegenstelling tot voor rust - de bus. 'Dan is het voor ons de uitdaging om tegen zo'n verdediging toch de ruimtes te vinden', zegt Ten Hag. 'Willem II heeft uiteindelijk de hele wedstrijd geen schot op goal gehad. Dat laat wel zien hoe goed Ajax heeft gespeeld en dat de tegenstander overklast is.'

De nieuwe Ajax X Adidas Teamgeist-collectie kun je hier vinden!