Tam Ajax speelt gelijk en verspeelt in aanloop naar Dortmund-uit dure punten

door NickOoms 1716

Ajax heeft in het uitduel bij Heracles Almelo dure punten laten liggen. Op bezoek bij de club uit Overijssel hebben de Amsterdammers met 0-0 gelijkgespeeld. Ajax maakte over de gehele wedstrijd een tamme indruk. Door het gelijkspel tegen de Almeloërs en de winst van PSV op FC Twente (5-2) is de voorsprong op de Eindhovenaren nog maar twee punten.

Na zes minuten kwam het eerste gevaar vanaf de kant van de Amsterdammers. Vanuit de achterhoede werd er mooi opgebouwd. Uiteindelijk belandde de bal bij Ryan Gravenberch terecht die middels een hakbal op fenomenale wijze de bal naar Dusan Tadić speelde. De Serviër speelde Sébastien Haller direct in, waarna de Ivoriaans internationaal de bal aflegde voor Antony. Echter werd de Braziliaan zijn schot geblokt.

Antony kreeg tien minuten later wederom twee grote kansen namens Ajax, maar hij mistte opnieuw. Tadić zette in eerste instantie de Braziliaan in een één-tegen-één-situatie met Janis Blaswich. Antony haalde uit, maar op het laatste moment blokt de rennende Knoester het schot van de aanvaller van Ajax. Twee minuten later – na knap voorbereidend werk van Gravenberch – kreeg Antony opnieuw een kans. Wederom mist de Braziliaan. De 21-jarige Braziliaan heeft zijn vizier wederom niet op scherp.

In minuut 22 kreeg Ajax na slim werk van Tadić een vrije trap rondom het zestienmetergebied van Heracles Almelo. De vrije trap werd door de aanvoerder zelf voorgegeven, maar na een aantal luchtduels kopte Timber eenvoudig in de handen van Blaswich.

Heracles komt pas in de negentwintigste minuut met zijn eerste wapenfeit. Na gestuntel achterin van Lisandro Martínez – die de bal rondom het zestienmetergebied verliest – veroverde Delano Burgzorg de bal. Laatstgenoemde schoot de bal vervolgens op Remko Pasveer. De goalie van Ajax gaf uiteindelijk een corner weg. Uit die hoekschop wist Knoester net naast te kopen.

Tien minuten voor rust creërde Ajax opnieuw een grote kans. Na een vlot lopende aanval via Tadić, Berghuis en Daley Blind, wist laatstgenoemde de bal panklaar op het hoofd van Haller te leggen. Echter kopt de spits in de handen van Blaswich. Vlak voor rust krijgt Ajax nog kleine kansen via opnieuw Haller en Antony, maar de Amsterdammers speelden een tamme eerste helft.

Vlak na rust kreeg Ajax twee corners. Echter waren de Amsterdammers hierin niet dreigend genoeg voor het doel van de Almeloërs. Ajax speelde ook in het begin van de tweede helft matig en Heracles profiteerde daar van. Noah Fadiga kwam daardoor in een één-tegen-één-situatie met Pasveer, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd.

In minuut 71 haalde Fadiga uit het niets van buiten de zestienmetergebied verwoestend uit. Pasveer keerde de bal en gaf een corner weg. Vier minuten later ontstond een carambole in het strafschopgebied van Heracles. Klaassen probeerde middels een hakbal op doel te schieten. Echter mistte het schot snelheid, waardoor Blaswich eenvoudig kon redden.

Vijf minuten voor tijd creërde Ajax eindelijk weer eens een kans. Neres gaf een uitstekende voorzet op Tadić, maar de Serviër kopte de uitgelezen kans tegen de handen van Blaswich. Tot slot kreeg Heracles via Burgzorg nog de mogelijkheid om een doelpunt te maken. De Heraclied kwam in een twee-tegen-één-situatie op het doel van Ajax af, maar Schuurs zat er goed tussen.