Tadić vanwege rugklachten groot twijfelgeval voor Sporting-thuis

door Bart Veenstra 33

Bron AS

Tadić vanwege rugklachten groot twijfelgeval voor Sporting-thuis

door Bart Veenstra 33

Bron AS

Laatst geüpdatet

Dusan Tadić is een groot twijfelgeval voor het Champions League-duel met Sporting Portugal. De aanvoerder van Ajax kampt met rugklachten en daardoor is het de vraag of hij van de partij is in de laatste groepswedstrijd van het miljardenbal.

'Tadić heeft rugklachten sinds de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo', aldus Ten Hag tijdens de persconferentie van maandagmiddag. Eerder deden Ten Hag en Tadić al hun beklag over het kunstgras in de Eredivisie.

Tadić en Ten Hag hekelen kunstgras

Zo gaf Tadić aan dat hij het 'niet plezierig' vindt om op kunstgras te spelen. 'Ik denk dat elke speler vijftig procent minder is. Als wij een serieuze competitie willen hebben, moet al het kunstgras eruit. Onze Nederlandse teams zijn goed in Europa en we staan zesde op de UEFA-ranglijst. Maar al het kunstgras moet eruit en we moeten spelen op normaal gras.’

Ook Ten Hag was absoluut niet te spreken over het kunstgras in de Eredivisie. 'Het hoort gewoon niet in deze competitie. Voor uit de uitstraling in de Eredivisie is het enorm slecht. Het moet zo snel mogelijk in de ban worden gedaan. We zijn met Portugal aan het strijden om de zesde plaats in Europa. Dan moet je niet op kunstgras willen spelen. Dat moet afgelopen zijn.’

Het duel tussen Ajax en Sporting Portugal begint dinsdagavond om 21.00 uur. De Amsterdammers zijn al zeker van groepswinst. Ten Hag zal enkele wijzigingen doorvoeren in zijn opstelling, zo gaf hij aan.

Denk jij dat Ajax de Champions League wint? Krijg 21,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties