Steen Olsen stopt als Ajax-scout: 'Kan bevestigen dat ik per 1 juli stop'

door NielsOpdam 166

Bron BT

Steen Olsen stopt als Ajax-scout: 'Kan bevestigen dat ik per 1 juli stop'

door NielsOpdam 166

Bron BT

Laatst geüpdatet

John Steen Olsen stopt na ruim 25 jaar als scout van Ajax in Scandinavië. Dat bevestigt de Deen in gesprek met BT. Olsen ontdekte spelers als Zlatan Ibrahimovic, Christian Eriksen, Kasper Dolberg en huidig Ajacied Mohammed Kudus.

De Ajax-scout tekende zeven jaar geleden nog een contract bij de Amsterdammers. Dit contract kan hij zelf opzeggen wanneer het genoeg is voor hem. Dat moment is nu aangebroken. 'Ik kan bevestigen dat ik per 1 juli stop', laat de 79-jarige meesterscout nu weten.

Steen Olsen kwam in 1997 naar Ajax, toen Morten Olsen als hoofdtrainer overstapte naar de Amsterdammers. Ondanks alle veranderingen in de directie en staf bleef Olsen altijd betrokken bij Ajax. Hij bleef veel jeugdcompetities in Scandinavië bezoeken om het volgende talent voor Ajax te vinden.

Steen Olsen scoutte Fischer, Andersen en Boilesen

Steen Olsen was betrokken bij de komst van veel spelers naar Ajax. Hij zorgde ervoor dat Scandinavische talenten naar Ajax kwamen, die uiteindelijk uitgroeiden tot wereldspelers, zoals Ibrahimovic en Eriksen. Verder scoutte hij spelers als Viktor Fischer, Lucas Andersen, Nicolai Boilesen en Jesper Grønkjær.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties