Slordig Ajax speelt gelijk na rode kaart Mazraoui

door Gino Haverkamp 2079

Ajax is dinsdagavond tegen APOEL Nicosia niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. In een wedstrijd vol met gele kaarten en andere slordigheden lieten de Ajacieden zich niet van hun beste kant zien. Noussair Mazraoui werd na tachtig minuten met rood van het veld gestuurd, nadat hij eerder al geel kreeg.

De wedstrijd moest aardig op gang komen. De thuisploeg speelde verdedigend en liet het initiatief vooral over aan Ajax, dat ook veel sterker was. De Ajacieden zorgden voortdurend voor gevaar voor het Cypriotische goal, maar gescoord werd er in de eerste 25 minuten niet. Wel pakten drie Ajacieden al snel onnodige gele kaart. Joël Veltman en Noussair Mazraoui stopten op onreglementaire wijze een tweetal uitbraken van APOEL Nicosia, terwijl Razvan Marin zijn eigen balverlies te graag ongedaan wilde maken door de tegenstander te tackelen.

In het tweede deel van de eerste helft drong APOEL wat meer aan. Het kwam er meermaals goed doorheen en het doel van Ajax werd meerdere malen onder vuur genomen, maar gescoord werd er niet. Er onderuit voetballen lukte Ajax ook niet. De uitploeg was erg slordig in de passing en in de aannames en wist tot aan de rust geen concreet gevaar meer te creëren voor het Cypriotische doel. Beide teams gingen dan ook met een brilstand de kleedkamer in.

Na de rust is Ajax, met dezelfde elf spelers, gelijk wat scherper. Het resulteerde in een grote kans voor Van de Beek, die een prachtige crosspass van Veltman niet beloonde door over te schieten. APOEL zakte weer in, al had het via een vrije trap en een corner nog twee grote kansen, en liet Ajax vooral het spel bepalen. De Amsterdammers kwamen in het eerste kwartier van het tweede bedrijf echter niet tot scoren.

Na zestig minuten verviel het spel van Ajax weer in de slordigheid waar de eerste helft mee werd geëindigd. Ajax creëerde amper kansen, verloor vaak de bal en zag hoe APOEL regelmatig gevaar stichtte voor het doel van Onana. Na tachtig minuten pakte Mazraoui rood nadat hij een met een sliding van achter een APOEL-speler omver kegelde, maar dat weerhield Ajax er niet van om alsnog de aanval op te zoeken. De bevrijdende 0-1 viel echter niet. De wedstrijd eindigt in 0-0 en dus moet Ajax, dat dinsdagavond zeer slordig speelde, zich volgende week in eigen huis proberen te verzekeren van Champions League-voetbal.