Schreuder tevreden over spel na rode kaart: 'Ik zie dat er dan een geweldige mentaliteit in het team zit'

door Justin Fokkens 241

Bron NOS

Schreuder tevreden over spel na rode kaart: 'Ik zie dat er dan een geweldige mentaliteit in het team zit'

door Justin Fokkens 241

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ajax wist zaterdagavond opnieuw niet te winnen en bleef daarmee voor de vijfde opeenvolgende competitiewedstrijd zonder zege. Deze reeks leidt tot veel teleurstelling in Amsterdam, ook bij trainer Alfred Schreuder. Zo vertelt hij na afloop van de wedstrijd in gesprek met de NOS.

De oefenmeester zag dat zijn ploeg het moeilijk had tegen FC Twente. Tegelijkertijd is hij ook complimenteus richting zijn spelers. 'Als trainer wil je natuurlijk altijd winnen, al kijk ik nu ook naar andere dingen. De instelling van de jongens is hartstikke goed, maar ik vond dat we de flair de eerste twintig minuten hebben gemist. Uiteindelijk ben ik ook positief gestemd, omdat ik zie dat de jongens keihard werken.'

Vervolgens wijst de trainer van de Amsterdammers ook naar de eerste twee wedstrijden na de winterstop, welke hem tot tevredenheid stemmen. 'Ik zie dat er na de rode kaart een geweldige mentaliteit in het team zit. Dat heb ik ook tegen NEC en FC Den Bosch gezien. Je moet na de rode kaart schakelen. In de rust heb ik dat ook gezegd en de jongens verteld dat de wedstrijd wat anders vroeg. En dat hebben ze goed gedaan.'

Een teleurstellende herstart

De Ajacieden kennen tot dusverre een uiterst teleurstellend seizoen. Na de kansloze Champions League uitschakeling voor de winterstop kwam de regerend landskampioen ook niet overtuigend uit de winterstop. Er werd in de beker wel gewonnen van FC Den Bosch, maar de Eredivisie werd hervat met twee gelijke spelen tegen NEC en dus FC Twente.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.