Restant competitieduel tussen RKC en Ajax uitgespeeld op 6 december

door Bart Veenstra 236

Bron Eredivisie, KNVB

Het restant van de competitiewedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax wordt op woensdag 6 december uitgespeeld, zo meldt de Eredivisie via de officiële kanalen. De wedstrijd wordt die dag bij een 2-3 voorsprong voor Ajax om 20.00 uur hervat. Bij de resterende minuten van de wedstrijd is publiek 'gewoon' toegestaan.

Het duel tussen RKC Waalwijk en Ajax werd afgelopen zaterdagavond na 84 minuten spelen gestaakt nadat Ajax-spits Brian Brobbey in botsing kwam met RKC-keeper Etienne Vaessen. Na een behandeling op het veld werd Vaessen met een brancard van het veld gedragen. De schrik bij de spelers zat er goed in, ook al omdat niet duidelijk was wat er met de doelman precies aan de hand was. Zodoende werd de wedstrijd zaterdagavond definitief gestaakt.

Inmiddels gaat het beter met Vaessen. De goalie is na onderzoeken in het ziekenhuis inmiddels weer thuis. Voorlopig zal hij het rustiger aan moeten doen, terwijl het nog niet duidelijk is wanneer hij zijn rentree kan maken.

Vol programma Ajax

Vanwege de nasleep van de emotionele gebeurtenissen en het volle programma van Ajax lukte het niet om het restant van het duel deze week uit te spelen. Ajax kent een druk programma in de komende weken, met vaak midweeks een wedstrijd. Daarnaast vinden er ook twee interlandperiodes plaats in de komende periode. Zodoende kon de wedstrijd niet eerder dan 6 december uitgespeeld worden.