Overtuigende zege Ajax A1 bij FC Utrecht

door JipVR 9

Ajax A1 heeft zich zaterdag goed hersteld van het 2-2 gelijkspel tegen Feyenoord van vorige week. De Amsterdammers gingen op bezoek bij FC Utrecht en wisten daar een prima pot te spelen: 0-3. Ook de B1 kruiste de degens met de Domstedelingen. Op de Toekomst boekten de Ajacieden een 2-0 overwinning.

FT | Ajax C1 - Vitesse C1 (0-3)
De C1 van Ajax heeft voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden. Op eigen veld gingen de jonge Amsterdammers met liefst 0-3 onderuit tegen Vitesse C1. Voor Ajax C1 was het de eerste nederlaag na liefst 41 (!) overwinningen op rij.

Al vrij snel in de wedstrijd wist Mike Cyubahiro de score te openen. Ajax had weliswaar balbezit, maar de spelers van Vitesse waren fysiek sterker en bovendien waren de Arnhemmers gevaarlijk in de counter. Vrijwel direct na rust wist Cyubahiro voor de 0-2 te zorgen, waardoor de problemen voor Ajax C1 groter werden.

Trainer Nordin Wooter bracht meteen Allouch, Hoever, Hansen, De Waal en Taylor in en met deze normaal gesproken basisspelers werd er meer gecreëerd. Uiteindelijk mocht het niet baten en tot overmaat van ramp werd het via, opnieuw, Cyubahiro zelfs nog 0-3 in de slotminuut.

Opstelling Ajax C1: Zimonyi; Misidjan, Warmerdam, Bonnah, Scholten; De Vries, Beelen, Unuvar; Pynadath, Hoogewerf, El Kadiri.
Wissels Ajax C1: Dieker, Hoever, Aksit, Taylor, De Waal, Hansen, Allouch.

0-1 Mike Cyubahiro (12')
0-2 Mike Cyubahiro (39')
0-3 Mike Cyubahiro (70')

FT | Ajax B1 - FC Utrecht B1 (2-0)

FC Utrecht kwam beter uit de startblokken dan Ajax en kreeg meteen een reuzenkans op de openingstreffer, maar even later kreeg de ploeg een enorme domper te verwerken. Tanay Uzan kreeg binnen vier minuten zijn tweede gele kaart en zodoende kon Ajax tegen tien man verder spelen. Niet veel later werd de 1-0 gemaakt door Ajax, toen Bakker op aangeven van Brobbey de bal tegen de touwen werkte.

Voor rust kwam Ajax ook op 2-0 via Margaret, die de bal met een schot in de korte hoek binnen werkte. Voor de thee kwam Ajax nog bijna op 3-0, maar het schot van Douglas miste wat richting en ging net voorlangs. Na rust probeerde Utrecht vooral de schade te beperken en ging Ajax niet actief genoeg op zoek naar de derde treffer. Zodoende werd er niet meer gescoord en trokken de Amsterdammers de winst over de streep.

Opstelling Ajax B1: Meuwese; Dest, J. Maduro, Bakker, Douglas (Llansana 41'); Farcas (Ekkelenkamp 60'), Q. Maduro, Gravenberch; Zamani, Brobbey (Sint 48'), Margaret;
Wissels Ajax B1: Ruijgrok, Ekkelenkamp, Llansana, Sint.

1-0 Mitchel Bakker (25')
2-0 Richonell Margaret (30')

14.30 uur | FC Utrecht A1 - Ajax A1 (0-3)

Ajax A1 begon goed aan de wedstrijd en liet de bal lekker rondgaan op een actief middenveld. Het leek dan ook snel 0-1 te worden, maar de vrije trap van Struijk ging rakelings naast. Vervolgens moest Ajax-goalie De Lange in actie komen om een actie van Venema, die door goed optreden van de De Lange niet wist te scoren.

Voor rust kregen beide ploegen nog een aantal kansjes op de openingstreffer, maar ondanks het vermakelijke spel werd er niet gescoord. Na rust schoot Ajax meteen op de lat en leek het aantrekkelijke spel niet verdwenen. Pas twintig minuten voor tijd was de eerste treffer daar: Flemming probeerde het van afstand en wist prima raak te schieten.

In het slot van de wedstrijd besliste Ajax het definitief, toen invalles Mees de Wit en Flemming allebei nog wisten te scoren: 0-3.

Opstelling Ajax A1: De Lange; Ter Heide (Bakhoord 68'), Doekhi, Struijk (Sidoel 46'), Kemper; Matusiwa, Antonucci (M. de Wit 20'), D. De Wit; Lang, Sierhuis (Flemming 60'), Nunnely;
Wissels Ajax A1: Plomper, Bakboord, Sidoel, Benninga, Flemming, Blöte, M. De Wit.

0-1 Zian Flemming (69')
0-2 Mees de Wit (76')
0-3 Zian Flemming (89')

Overige wedstrijden:

FT | Ajax C2 - Sparta Rotterdam C2 (2-1)
Ajax C2 heeft in eigen huis met 2-1 weten te winnen van Sparta Rotterdam C2. De bezoekers kwamen dankzij een treffer van Emanuel Emegha nog wel op voorsprong, maar nog voor rust zorgde Jay Enem voor de gelijkmaker. In de tweede helft wist invaller Dillon Hoogewerf voor de winnende Amsterdamse treffer aan te tekenen.

Opstelling Ajax C2: Wassenaar; Gooijer, Dakriet, Braspenning, Bonsu (Misidjan); Mukeh, Yah, Karahasanivic; Quaedvlieg (Hoogewerf), Enem, Markelo;
Wissels Ajax C2: Dijkstra, Oehlers, Banel, Hoogewerf, Misidjan.

0-1 Emanuel Emegha (4')
1-1 Jay Enem (27')
2-1 Dillon Hoogewerf (42')