Overmars: 'Toen Danjuma bij NEC speelde, wilden we hem naar Ajax halen'

door Terrence Riepma 66

Bron ELF Voetbal Magazine

Overmars: 'Toen Danjuma bij NEC speelde, wilden we hem naar Ajax halen'

door Terrence Riepma 66

Bron ELF Voetbal Magazine

Laatst geüpdatet

Marc Overmars onthult in gesprek met ELF Voetbal Magazine dat hij graag Arnaut Danjuma naar Ajax wilde halen. De inmiddels Villarreal CF-speler en Oranje-international kon dan ook naar Amsterdam gaan in de zomer van 2018, maar hij koos ervoor om NEC Nijmegen in te ruilen voor de Belgische top.

Overmars krijgt de vraag wie hij nu de beste linksbuiten vindt van Nederland. 'Danjuma is erg goed. Toen hij bij NEC speelde, wilden we hem naar Ajax halen', geeft de directeur voetbalzaken toe. 'Dan eerst een jaar verhuren aan FC Groningen. Hij koos ervoor om naar Club Brugge te gaan. Daar heeft hij groot gelijk in gehad.'

Danjuma ging een jaar na zijn transfer naar Club Brugge naar AFC Bournemouth in de EFL Championship. Daar maakte hij in twee jaar tijd veel indruk, waardoor hij afgelopen zomer een transfer naar Villarreal verdiende. Ook daar maakt de in Lagos-geboren Nederlander indruk, maar, zegt Overmars: 'Het valt me op dat een linksbuiten zelden een vlekkeloze weg bewandelt om uit te groeien tot een grote speler.

Danjuma in achttien duels betrokken bij twaalf doelpunten

De cijfers van de international liegen er niet om: in achttien duels dit seizoen, maakte Danjuma negen treffers en gaf hij daarnaast ook nog drie assists. De linksbuiten, die ook uit de voeten kan op de rechterflank en in het centrum, wekte de afgelopen maanden interesse op van onder meer Liverpool FC.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties