Niet Ajax, maar gemeente Amsterdam trok stekker uit huldiging voor Ajax Vrouwen

door Bart Veenstra 131

Bron Ajax Showtime

Niet Ajax, maar gemeente Amsterdam trok stekker uit huldiging voor Ajax Vrouwen

door Bart Veenstra 131

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Niet Ajax, maar de gemeente Amsterdam heeft een huldiging voor de Ajax Vrouwen afgeblazen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente bevestigd tegenover de NOS, zo meldde de publieke omroep donderdagavond. De woordvoerder stelde dat Ajax met 'onoverkomelijke voorwaarden' kwam, waardoor de gemeente zelf besloot de huldiging niet door te laten gaan.

De woordvoerder van de gemeente Amsterdam gaf onder meer aan dat Ajax de huldiging pas na de zomer, bij de start van het nieuwe seizoen, of zelfs pas in 2024 wilde houden. Uit navraag door Ajax Showtime blijkt dat dat niet klopt en dat Ajax het vooral apart vond dat de gemeente Amsterdam pas drie weken na de titelwinst een huldiging wilde organiseren, terwijl het momentum al lang voorbij is.

Wanneer het mannenelftal van Ajax kampioen wordt, vindt altijd direct een huldiging plaats. De Amsterdamse club is er dan ook voorstander van om dat voortaan ook bij het vrouwenelftal te doen. Bij Ajax is men in dit geval van mening dat het momentum na de titelwinst al voorbij was en dat de vrouwen terecht veel mooie aandacht hebben gehad. Dit gebeurde met een huldiging in het stadion van PEC Zwolle, een kampioensfeest in de Johan Cruijff ArenA na de kampioenswedstrijd, een huldiging op Sportpark De Toekomst tijdens de eerste wedstrijd om de Eredivisie Cup, een rondvaart en een ontvangst op de ambtswoning.

De gemeente wilde pas drie weken na de titelwinst een huldiging organiseren. Ajax stond uiteindelijk zeker open voor een huldiging, maar men vond de locatie - het Leidseplein - en de timing - maandagavond - niet de juiste. Ajax heeft dit meermaals aangegeven in de afgelopen dagen.

Ajax kwam met alternatieven voor huldiging voor Ajax Vrouwen

De Amsterdamse club stelde - zo meldde Ajax Life woensdagavond - in de afgelopen dagen andere locaties voor voor een huldiging, zoals Sportpark de Toekomst of het Beursplein in het centrum van de stad. De gemeente bleef echter vasthouden aan een huldiging op het Leidseplein op maandagavond. Ajax heeft vervolgens gevraagd dit voorstel te heroverwegen en alternatieven te onderzoeken. Dit wilde de gemeente niet, waarna men de stekker uit de huldiging trok en vervolgens met de beschuldigende vinger naar Ajax wees.

Toen woensdagavond bleek dat de huldiging voor de Ajax Vrouwen niet door kon gaan, kreeg Ajax - vooral via sociale media - kritiek te verwerken. Mensen uit de voetbalwereld, de politiek en andere betrokkenen uitten zich kritisch richting de directie van Ajax. Nu blijkt het niet doorgaan van de huldiging voor het vrouwenelftal genuanceerder te liggen dan een dag eerder naar buitenkwam in de media.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.