Misehouy bij rentree gelijk goud waard voor Ajax O18

door Gino Haverkamp 78

Bron AS

Misehouy bij rentree gelijk goud waard voor Ajax O18

door Gino Haverkamp 78

Bron AS

Laatst geüpdatet

Dit is het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax op zaterdag 23 april. De O16 speelt tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht, de O17 neemt het op tegen De Graafschap op Sportpark de Toekomst en de O18 gaat de strijd aan met NAC Breda. Volg de wedstrijden hier en praat mee!

FT| Ajax O17 - De Graafschap (3-0)

Ajax O17 nam het zaterdagmiddag op tegen de laatste plaats van de competitie, De Graafschap. De O17 begon sterk aan het duel, met al binnen tien minuten twee grote kansen voor Skye Vink. Beide kansen wist de spits echter niet af te ronden. Na twaalf minuten is het dan wel raak, vanaf elf meter. David Kalokah krijgt een penalty en besluit om de bal zelf te nemen. Hij schiet hard in de linkerhoek raak.

De O17 zet daarna meteen door en weet een paar minuten later weer een grote kans te creëren. Na een goede actie van Vink krijgt Kayden Wolff de kans op de 2-0, maar de keeper pakt de bal. In de 21e minuut is Gerald Alders ook heel dicht bij een doelpunt. Zijn schot wordt door de verdediging van de lijn gehaald. Ajax speelt na het openingsdoelpunt heel sterk maar vergeet zichzelf steeds te belonen. Olaf Gorter valt na een half uur spelen jammer genoeg geblesseerd uit, hij kreeg een tik op zijn knie. Zijn vervanger is Timo Jansen. Na het geweldige eerste half uur wordt de O17 rommelig. Desondanks leidt Ajax bij het fluitsignaal voor de rust: 1-0!

Aan het begin van de tweede helft valt ook Rico Speksnijder uit, hij wordt vervangen door David Voute. Het eerste kwartier van de tweede helft is Ajax nog steeds wel de sterkere ploeg, maar is het sprankelende spel van de eerste helft wel kwijt. In de 67e minuut komen de Amsterdammers dan eindelijk op de verdiende 2-0 voorsprong. Invaller Jermaine Rijssel, die na rust inviel voor Kalokoh, klopt de keeper met een lage bal in de verre hoek.

De invallers maken het spel sowieso weer levendiger bij Ajax. Voute geeft met nog twintig minuten te spelen een strakke voorzet maar Mohamed Hamouchi komt er net niet bij. In de 81e minuut gooit Ajax de wedstrijd bijna in het slot. Nick Verschuren schiet de bal vanuit een vrije trap van een meter of dertig rakelings de kruising. In de 90e minuut valt de 3-0 dan toch. Voute schiet op schitterende wijze in de verre hoek raak en beslist daarmee ook de eindstand. Ajax was bij vlagen flitsend en ijzersterk en wint dan ook verdiend met 3-0 van De Graafschap.

Opstelling Ajax O17:

Setford; Alders (Hato 66'), Verschuren, Henry, Janse (Hamouchi 66'); Appiah, Speksnijder (Voute 51'), Gorter (Jansen 29'); Wolff, Vink (Van Driel 66'), Kalokoh (Rijssel 45').

Wissels Ajax O17:

Alegoz, Hato, Hamouchi, Jansen, Rijssel, Voute, Van Driel

Doelpunten:

1-0 David Kalokah (12')
2-0 Jermaine Rijssel (67')
3-0 David Voute (90')

FT | Ajax O18 - NAC Breda (3-1)

Ook Ajax O18 nam het vandaag op tegen de Hekkensluiter. NAC Breda heeft nog geen punten weten te halen in de competitie. Toch krijgen beide ploegen aan het begin een goede kans. Doelman Sten Kremers levert de bal in, maar maakte daarna zelf een goede redding. Meteen daarna kan Muzambo Idumbo de score aan de Ajax kant openen, maar hij schiet van dichtbij net naast. De 1-0 valt wel snel voor Ajax. Gabriel Misehouy, die terugkeert van een blessure, kan de bal na een goede voorzet van Diya Jermoumi voor een leeg doel intikken.

De O18 probeert de voorsprong te vergroten en komt drie keer in vijf minuten heel dichtbij. Jaydon Banel, Jeppe Kjaer en Misehouy lukken het allemaal net niet om te scoren. Misehouy raakt zelfs de paal, maar ziet zijn tweede van de dag de verkeerde kant op stuiten. Op het einde van de eerste helft ligt het tempo wat lager bij beide ploegen. En dan schiet Misehouy in de extra tijd wel zijn tweede binnen. Hij schiet de bal laag in de linkerhoek raak.

In de tweede helft kan invaller Raphaël Sarfo na een paar minuten al bijna scoren, maar de bal hobbelt voorlangs. In de 51e minuut krijgt Jermoumi geel, hij maakt een slimme overtreding om de counter te stoppen. Een paar minuten later krijgt Sarfo weer de kans om te scoren na een goede dieptebal. Maar de keeper pakt het schot in de korte hoek.

Na de rust werd het nog even kort spannend voor Ajax O18. Met de nodige wisselingen lukte het niet om de voorsprong uit te breiden, waardoor NAC Breda zijn kans zag. Een fout van Oualid Ougagil werd hard afgestraft door de alerte Chakir Chouradi, die de aansluitingstreffer maakte.

Kregen we een spannende slotfase? Niet bepaald, want Ajax kreeg in de 81e minuut een penalty nadat invaller Yoram Boerhout van achteren werd neergehaald. De aanvaller zelf verzilverde de penalty: 3-1.

Door die treffer kwam de overwinning van Ajax O18 niet meer in gevaar. Daarmee heeft het de zure nasmaak van twee weken geleden kunnen wegspoelen, toen de leeftijdsgenoten van AZ met 2-0 te sterk waren voor de Ajacieden. Grote man van de wedstrijd was Gabriel Misehouy, die bij zijn terugkeer gelijk twee keer scoorde.

Opstelling Ajax O18:

Kremers; Jermoumi (Viereck 60'), Gooijer, Milovanovic, Aning; Brandes (Agougil 60'), Misehouy Oughcha (72'), Kjaer; Chourak (Boerhout 60'), Banel, Idumbo Muzambo (Sarfo 45').

Wissels Ajax O18:

De Graaff, Viereck, Oughcha, Sarfo, Agougil, Boerhout

Doelpunten:

1-0 Gabriel Misehouy (13')
2-0 Gabriel Misehouy (45+3')
2-1 Chakir Chouradi (71')
3-1 Yoram Boerhout (82')

Overige wedstrijden:

15.00 uur: Ajax O16 - FC Utrecht

Doelpunten:

-

Volg de wedstrijden via Twitter:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties