Llansana vervolgt loopbaan bij Go Ahead Eagles

door Gino Haverkamp 135

Bron Ajax; Go Ahead Eagles

Llansana vervolgt loopbaan bij Go Ahead Eagles

door Gino Haverkamp 135

Bron Ajax; Go Ahead Eagles

Laatst geüpdatet

Enric Llansana vertrekt bij Ajax. De Amsterdammers melden via de officiële kanalen dat de verdediger annex middenvelder zijn loopbaan gaat vervolgen bij Go Ahead Eagles, waar Llansana voor vier jaar heeft getekend. Een transfersom wordt niet gecommuniceerd.

De Spaanse Nederlander zat bij Ajax op een ietwat dood spoor, daar hij als 21-jarige nog niet zijn debuut in Ajax 1 heeft gemaakt. Wel zat Llansana een aantal keer op de bank bij het eerste elftal. Sinds 2012 speelde hij in de jeugdopleiding van Ajax, alvorens hij als speler van Jong Ajax op 25 oktober 2019 debuteerde in het betaalde voetbal. Daarna volgden nog 23 duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Op de clubwebsite van Go Ahead Eagles heeft Llansana een kort interview gegeven. 'Ik ben heel temperamentvol', vertelt hij. 'Aan verliezen heb ik een ontzettende hekel, dan slaap ik heel slecht. Als voetballer ga ik dan ook altijd de strijd aan, ik geef nooit op.'

Meer middenvelder dan verdediger

Bij Go Ahead Eagles gaat Llansana waarschijnlijk op het middenveld spelen. In Amsterdam werd hij juist nog vaak opgesteld als centrumverdediger. 'De laatste jaren heb ik bij Jong Ajax veel centraal achterin gespeeld, maar bij Go Ahead Eagles is het middenveld mijn beoogde positie. Ja, daar heb ik in de jeugdopleiding van Ajax, vóórdat ik doorstroomde naar Jong Ajax, ook altijd gespeeld. Ik voel me ook meer middenvelder dan verdediger. Het ligt me wel om de verbindingsspeler te zijn tussen achterhoede en voorhoede.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.