Hattrick El Ghazi bij ruime zege Ajax:1-13

door LeonardoAjaxx 168

ROAD TO 34 - NIEUW SEIZOEN - Ajax is het seizoen begonnen met een ruime zege op SDC Putten. De ploeg van Frank de Boer won met 1-13 en Anwar El Ghazi maakte een hattrick. De aankopen Arkadiusz Milik en Nick Viergever scoorden allebei één keer. Richairo Zivkovic scoorde niet.

Zoals verwacht had Ajax veel de bal maar in de beginfase resulteerde dat tot weinig kansen. De eerste echte kans was ook gelijk raak: na tien minuten scoorde Viergever op aangeven van Milik. Doelpuntenregen bleef uit totdat de wedstrijd een half uur bezig was. Lucas Andersen (fout keeper), Sheraldo Becker (geplaatst schot, mooie actie Andersen), Milik (intikker, assist Ricardo Kishna) en Siem de Jong (geplaatst schot, assist Kishna) scoorden in een tijdsbestek van nog geen tien minuten. Zo stond het 0-5 bij rust.

Na de rust kwam Ajax met elf andere namen het veld op maar het scoren ging vrolijk verder. De Amsterdammers scoorde drie keer in vier minuten. El Ghazi maakte zijn eerste voor Ajax 1 na een goede individuele actie. Vervolgens kopte Damon Mirani raak uit een corner van Tobias Sana en maakte El Ghazi zijn tweede. Niet veel later scoorde ook El Hasnaoui zijn eerste voor Ajax 1 en stond het na een uur spelen al 0-9.

De storm ging wat liggen tot het laatste kwartier. Ruben Ligeon zorgde via een van richting veranderde voorzet voor 0-10 en maakte El Ghazi zijn derde van de middag: de aanvaller schoof simpel binnen oog in oog met de doelman. Nadat SDC Putten wat terug deed via een corner (1-11) kopte Kolbeinn Sigthórsson een voorzet van Ligeon binnen en schoot Sana raak uit een vrije trap: 1-13.

Opstelling Ajax 1e helft | Vermeer; Van Rhijn, Tete, Viergever, Boilesen; De Jong, Bazoer, Andersen; Becker, Milik, Kishna.
Opstelling Ajax 2e helft | Leeuwenburgh; Ligeon, Mirani, Riedewald, Dijks; Sana, Sporkslede, El Hasnaoui; El Ghazi, Zivkovic, Sigthórsson.

Scoreverloop:
10' Viergever 0-1
32' Andersen 0-2
39' Becker 0-3
41' Milik 0-4
42' De Jong 0-5
48' El Ghazi 0-6
50' Mirani 0-7
51' El Ghazi 0-8
59' El Hasnaoui 0-9
78' Ligeon 0-10
80' El Ghazi 0-11
82' Ozan (Putten) 1-11
85' Sigthórsson 1-12