Labyad gaat voor langer verblijf bij Ajax

door Reinand Visscher 171

Bron Ajax Showtime

Labyad gaat voor langer verblijf bij Ajax

door Reinand Visscher 171

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Zakaria Labyad wil zijn contract uitdienen bij Ajax. De van FC Utrecht overgekomen voetballer die aanvallend op meerdere posities uit de voeten kan, legt daarmee de buitenlandse interesse voor zijn diensten naast zich neer.

In de huidige transferwindow geniet Labyad de interesse van meerdere clubs uit Portugal, een competitie waar hij voorheen al actief was. Ook was er interesse uit België, Italië en het Midden-Oosten, maar de 28-jarige Ajacied vindt die laatste optie nog niet interessant op zijn huidige leeftijd. Ook de clubs uit de andere genoemde landen bieden hem niet de gewenste sportieve uitdaging.

Labyad kent zijn plek bij Ajax maar is desondanks altijd strijdlustig en positief gebleven, waardoor hij ondertussen 53 officiële wedstrijden speelde voor de Amsterdammers. Hierin wist hij dertien keer het doel te treffen en tien assists af te leveren. Zaki voelt zich op zijn plek in Amsterdam en heeft een goede band met zijn teamgenoten. Ondanks de sterke selectie wil de zesvoudig Marokkaans international toch voor een plekje strijden.

Labyads contract bij Ajax loopt tot medio 2022, waardoor hij na dit seizoen transfervrij kan vertrekken. Als de aanvaller c.q. middenvelder net als in voorgaande seizoenen toch de nodige inbreng kan hebben, is een transfvervrije Labyad wellicht voor veel clubs een interessante optie.

Reinand Visscher (Twitter: @Reinandvzr | e-mail: r.visscher@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties