Kudus keert terug in basiself Ajax, ook Rensch start vanaf begin

door Brent Tomassen 46

Kudus keert terug in basiself Ajax, ook Rensch start vanaf begin

door Brent Tomassen 46

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus keert terug in de basisopstelling van Ajax voor de wedstrijd tegen AZ. De Ghanese middenvelder annex aanvaller kampte een aantal weken met een spierblessure, maar is nu weer wedstrijdfit. Devyne Rensch start eveneens tegen de nummer vier van Nederland.

Gerónimo Rulli is zoals vertrouwd de doelman bij de Amsterdammers. Voor hem spelen Rensch, Jurriën Timber, Edson Álvarez en Jorrel Hato. Laatstgenoemde kende afgelopen week een persoonlijk succesje. De jonge verdediger werd officieel overgeheveld naar de A-selectie.

Op het middenveld kiest Heitinga voor Davy Klaassen, aanvoerder Dusan Tadic en Kenneth Taylor. Taylor miste de bekerfinale vorige week door een schorsing. Tadic start net als een week eerder als nummer tien, achter centrumspits Brian Brobbey.

Voorin staan Kudus, Brobbey en Steven Bergwijn. Steven Berghuis is er door een blessure niet bij tegen AZ. Jorge Sánchez en Florian Grillitsch, tegen PSV nog basisspeler, beginnen tegen AZ op de bank. Ook is er een plek voor talenten Mika Godts en Silvano Vos bij de selectie tegen de Alkmaarders.

Opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Timber, Álvarez, Hato; Klaassen, Tadic, Taylor; Kudus, Brobbey, Bergwijn.


Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.