Kasanwirjo vertrekt bij Ajax en gaat naar FC Groningen | Ajax Showtime

Kasanwirjo vertrekt bij Ajax en gaat naar FC Groningen

door BartVeenstra 108

Bron Ajax Showtime

Kasanwirjo vertrekt bij Ajax en gaat naar FC Groningen

door BartVeenstra 108

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Neraysho Kasanwirjo gaat Ajax na dit seizoen verlaten en kiest voor FC Groningen. De verdediger, die zowel links als rechts in het centrum uit de voeten kan, speelde sinds 2012 bij Ajax.

Bij FC Groningen tekent Kasanwirjo voor drie jaar. Zodoende staat de talentvolle verdediger tot 2024 onder contract bij de club uit Het Hoge Noorden. Bij FC Groningen ziet men Kasanwirjo als een moderne speler die meerdere posities kan bespelen. In Groningen zou hij als rechtsback, rechter centrale verdediger of als controlerende middenvelder uit de voeten kunnen komen.

Ajax wilde graag verder met Kasanwirjo, maar de verdediger kiest voor het sportieve plan bij FC Groningen. Bij Ajax loopt het contract van Kasanwirjo na dit seizoen af.

Kasanwirjo kwam in 2013 over vanuit de jeugdopleiding van Zeeburgia. In het afgelopen seizoen speelde de verdediger 32 wedstrijden voor Jong Ajax. Hij kwam éénmaal tot scoren en bovendien leverde hij ook één keer een assist.

Bij Ajax is de concurrentie op de posities van Kasanwirjo enorm. Zo moet hij rechts centraal achterin Jurriën Timber, Perr Schuurs en ook Edson Álvarez voor zich dulden, terwijl links centraal de positie stevig bezit is met Lisandro Martínez, Daley Blind en mogelijk ook Devyne Rensch.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties