Jong Ajax verliest voor derde maal op rij

door Jesse ter Haar 96

Dit was het livetopic voor de wedstrijd tussen NEC en Jong Ajax die gespeeld werd in de Jupiler League. Jong Ajax heeft de negatieve reeks niet weten te doorbreken en verloor voor de derde maal op rij. De ploeg van Michael Reiziger kwam na rust nog op voorsprong, maar dat bleek niet genoeg.

FT | NEC - Jong Ajax (2-1)
De eerste helft begon zonder een groot initiatief voor een van beide ploegen. Binnen vijf minuten creëerden beide ploegen een mogelijkheid, maar gescoord werd er NOG niet. Kaj Sierhuis schoot de bal over voor de Amsterdammers na voorbereidend werk van Ché Nunnely. Via opnieuw een kans van Sierhuis en een schot op de paal aan de andere kant, gingen er kort daarna nog twee pogingen mis. Op die manier kwam de wedstrijd in de eerste helft nog niet los en zo was het publiek in Nijmegen getuige van een tamelijk saaie wedstrijd.

Waar er in de eerste helft vrijwel niets gebeurde, was het in de tweede helft na vijf minuten al raak. Het was Jong Ajax dat op voorsprong kwam via Noussair Mazraoui. De aanvallend ingestelde speler kreeg de bal voor zijn voeten en schoot onberispelijk hard en laag in de hoek. 0-1. Met dat doelpunt trok de beloftenploeg de wedstrijd echter allesbehalve naar zichzelf toe. Na al eerder een gemiste kans, trof NEC tien minuten na het Amsterdamse doelpunt het doel. Mohamed Rayhi wipte de bal keurig over doelman Kostas Lamprou.

Daarmee was het nog niet gedaan. Slechts drie minuten na de gelijkmaker, gingen de Nijmegen erop en erover. Ditmaal was het Guus Joppen die doel trof voor de thuisspelende ploeg. Het bracht Jong Ajax onder druk en al snel kreeg NEC weer een kans, maar een goal werd het niet. Deed Ajax dan niets? Jawel, er volgde een fraaie aanval van de Amsterdammers, maar eindstation Nunnely trof de doelman. Dit moment veranderde de wedstrijd echter nog niet, want binnen no-time zat de bal er aan de andere kant alweer bijna in. Het was opnieuw Rayhi die een poging waagde, maar Leon Bergsma gleed de bal van de lijn. Hierna was er niet veel meer te vermelden, op enkele wissels aan beide kanten en wat mogelijkheden voor NEC na.

Opstelling NEC: Delle; Joppen, Van de Pavert, Golla, Verdonk; Dijkstra, Breinburg, Kadioglu; Groeneveld, Braken (Achahbar 59'), Rayhi (Langil 73').