Hlynsson blikt vooruit op return tegen FK Bodø/Glimt: 'We moeten beter druk zetten'

door Jon van Dam 208

Bron Ajax TV

Hlynsson blikt vooruit op return tegen FK Bodø/Glimt: 'We moeten beter druk zetten'

door Jon van Dam 208

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Kristian Hlynsson hoopt dat Ajax tijdens de return tegen FK Bodø/Glimt het drukzetten beter op orde heeft. De IJslander geeft aan dat Ajax inmiddels meer te weten is gekomen over de ploeg van Kjetil Knutsen. Verder gaat hij in op zijn favoriete positie en vertelt hij zijn doelstellingen met Ajax.

'Het is een belangrijke wedstrijd dus we moeten alles geven', begint Hlynsson tegenover Ajax TV. 'Op volle kracht naar Noorwegen en hopelijk gaan we door.' De middenvelder beaamt dat Ajax niet goed voor de dag kwam tijdens de heenwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt. 'Het was zeker niet de beste wedstrijd. Ik denk dat iemand dit al heeft gezegd, maar dit is de return, dus we weten meer over de tegenstander. Video's van ze kijken is anders dan daadwerkelijk tegen ze spelen.'

Ajax had tijdens de heenwedstrijd moeite met de Noorse opponent, die meermaals onder de druk van de Amsterdammers uit kon voetballen. Hlynsson weet op welk aspect zijn ploeg donderdag progressie moet laten zien. 'We moeten beter druk zetten, dat is zeker', stelt het talent.

Hlynsson speelt het liefst als nummer tien

De afgelopen weken werd Hlynsson op meerdere posities gebruikt. 'Ik heb verschillende rollen gehad. Ik probeer gewoon mijn best te doen voor het team. Dat is het belangrijkste.' De jongeling geeft aan het meest comfortabel te zijn als nummer tien. 'Ik denk dat de trainer dat wel weet. Misschien is het lastig om zoveel van positie te wisselen, maar ik wil spelen. Dus ik doe wat ik moet doen. Als ik rechts, links of als tien moet spelen, doe ik het met liefde.'

Hlynsson blijft ondanks het teleurstellende Eredivisie-seizoen en de uitschakeling in de TOTO KNVB Beker strijdbaar voor de aankomende maanden. 'Het doel dit seizoen is om zo hoog mogelijk te eindigen, daar wat stappen in te maken. En natuurlijk willen we de Conference League winnen.' Het duel tussen FK Bodø/Glimt en Ajax begint donderdag om 18.45 uur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.