Hato ziet genoeg ruimte voor verbetering: 'Feller zijn in het verdedigen'

door Jon van Dam 23

Bron Ajax TV

Hato ziet genoeg ruimte voor verbetering: 'Feller zijn in het verdedigen'

door Jon van Dam 23

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato ziet nog genoeg verbeterpunten waaraan hij de komende tijd kan werken, zo laat hij weten in gesprek met Ajax TV. De jongeling, die dinsdag een nieuw contract tekende bij Ajax, wil zich zowel aan de bal als verdedigend stappen maken.

Hato kijkt met een goed gevoel terug op zijn snelle doorbraak in Ajax 1. 'Van december tot mei (2022 op 2023, red.) ben ik van Ajax O18 naar basisspeler van het eerste elftal gegaan. Ik weet zelf ook niet hoe het mogelijk is, het ging zo snel allemaal. Ik heb weinig besefmomentjes gehad van wat ik allemaal heb bereikt.

'Voor mij is het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen', vervolgt Hato, die aangeeft beter te zijn geworden op communicatief vlak. 'Ik praat al meer. Ik doe het best goed, maar ik denk dat er nog veel meer in zit. Ik kan nog veel feller zijn in het verdedigen. Aan de bal kan ik nog veel dominanter zijn. Alles kan nog beter en dat is iets wat ik graag wil laten zien.'

Hato kent moeizaam traject naar rijbewijs

Afgelopen week vierde Hato zijn achttiende verjaardag. Hij hoopt zo snel mogelijk met de auto naar de club te kunnen gaan, al kreeg hij wel wat tegenslagen te verwerken. 'Ik ben al twee keer gezakt voor mijn theorie. Maar het gaat me lukken voor de zomer. Ik hoorde dat het vroeger wat makkelijker ging en dat het nu veel moeilijker is. Maar het gaat goedkomen. Ik ga het halen', besluit de verdediger.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.