Hato ontvangt Abdelhak Nouri Trophy als Ajax' grootste talent uit de opleiding

door Jesse ter Haar 54

Bron Ajax

Hato ontvangt Abdelhak Nouri Trophy als Ajax' grootste talent uit de opleiding

door Jesse ter Haar 54

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato is verkozen tot het grootste talent uit de jeugdopleiding van Ajax van het afgelopen seizoen, zo maakt de club bekend via Ajax.nl. De verdediger maakte een stormachtige ontwikkeling door en dat bracht hem zelfs naar basisplaatsen in Ajax 1. Door het winnen van de Abdelhak Nouri Trophy volgt hij Charlie Setford op.

Voor de zeventienjarige mandekker geldt dat hij in één seizoen voor de Ajax-jeugd, Jong Ajax én Ajax 1 is uitgekomen. Hato begon het seizoen bij Ajax Onder 17 en Onder 18, maar al in november deed ook Jong Ajax - toen nog onder leiding van John Heitinga - een beroep op hem. Het leverde hem basisplaatsen op, waardoor hij zich in de kijker kon spelen bij de leiding van het eerste elftal.

Toch was het niet direct na de winterstop raak voor het toptalent, want Alfred Schreuder koos er in de competitie nog niet voor om Hato minuten te geven. Wel liet hij hem debuteren tijdens het bekerduel met FC Den Bosch. Vanaf de uitwedstrijd tegen NEC (1-1) zat de linkspoot steevast bij de selectie, maar hij viel nog niet in. Toen Heitinga de leiding overnam, veranderde dat al snel. Tegen Excelsior bleef hij nog op de bank, maar in de vier daaropvolgende Eredivisie-wedstrijden maakte Hato minuten. In de laatste vijf wedstrijden van het seizoen stond de jongeling zelfs de volle negentig minuten binnen de lijnen en dat kwam hem op lovende kritieken te staan.

Abdelhak Nouri Trophy

De trofee die Hato ontvangt voor zijn prestaties is vernoemd naar Abdelhak Nouri. Voorheen was de naam van Sjaak Swart eraan verbonden, maar dat veranderde in 2018. Als winnaar van de Abdelhak Nouri Trophy krijgt Hato de kans om een Schoolplein 14 - een door de Cruyff Foundation en Ajax gezamenlijk gerealiseerd project - aan te laten leggen op een plek naar keuze.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.