Hansen hersteld van complexe knieblessure

door Thijs Zwagerman 42

Bron Ajax Showtime

Hansen hersteld van complexe knieblessure

door Thijs Zwagerman 42

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Sontje Hansen (19) is terug op de velden. De aanvaller van Jong Ajax maakte maandagavond als invaller zijn rentree in het competitieduel met Jong AZ (1-1) en is, naar nu blijkt, hersteld van een complexe knieblessure.

Hansen kwakkelde al zo’n zeven maanden met knieklachten, maar toen een eerste MRI-scan maanden geleden geen schade aantoonde, bleef de jongeling doorspelen met pijn in zijn knie. Pas toen een tweede MRI-scan eind augustus wel aantoonde dat er iets mis was, ging Hansen een revalidatietraject in.

Een operatie bleek uiteindelijk niet noodzakelijk om de knieblessure te verhelpen, maar Hansen miste wel zeven competitiewedstrijden van Jong Ajax. Inmiddels is de multifunctionele aanvaller weer fit en moet hij bij de beloften ook weer wedstrijdfit worden.

Hansen maakte eind december 2019 zijn competitiedebuut in Ajax 1, maar wacht sindsdien nog altijd op zijn doorbraak in de Ajax-hoofdmacht. Afgelopen zomer waren er meerdere clubs geïnteresseerd om Hansen (tijdelijk) over te nemen, maar Ajax wil het talent op dit moment niet kwijt. Vrijdagavond gaat Hansen met Jong Ajax op bezoek bij FC Eindhoven.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties