Haller verlaat trainingskamp Borussia Dortmund; tumor in testikels ontdekt

door Jesse ter Haar 236

Bron Borussia Dortmund

Haller verlaat trainingskamp Borussia Dortmund; tumor in testikels ontdekt

door Jesse ter Haar 236

Bron Borussia Dortmund

Laatst geüpdatet

Er is bij Sébastien Haller een tumor ontdekt, zo schrijft zijn huidige club Borussia Dortmund. De voormalig spits van Ajax verliet het trainingskamp van de club al eerder, maar toen was nog niet bekend wat er precies aan de hand was. Even later werd er een tumor in zijn testikels ontdekt.

Borussia Dortmund schrijft dat Haller zich al niet lekker voelde en daarom het trainen staakte. Hij reisde terug naar Duitsland - de club verblijft momenteel in Zwitserland - en onderging daar intensieve medische onderzoeken. Gedurende de dag werd er dus een tumor ontdekt in de testikels van Haller. In de komende dagen wordt er nader onderzoek gedaan in een daarvoor gespecialiseerd medisch centrum.

Sebastien Kehl, sportief directeur van Borussia Dortmund, reageert ontdaan op het nieuws. 'Dit nieuws kwam als een shock voor Sébastien Haller en voor ons allemaal. De hele BVB-familie wenst Sébastien een volledig herstel toe. We wensen hem snel weer een knuffel te kunnen geven. We zullen alles in onze kracht doen om hem te verzekeren van een zo goed mogelijke behandeling', klinkt het.

Tot slot vraagt Borussia Dortmund om respect en privacy voor Haller en zijn familie. De club vraagt de komende tijd geen aanvullende vragen te stellen. Wanneer Borussia Dortmund nadere informatie ontvangt, brengt het dit in samenspraak met Haller naar buiten. De spits maakte recent de overstap van de Eredivisie naar de Bundesliga.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.