Gravenberch verkozen tot Talent van het Jaar van de Eredivisie

door Jesse ter Haar 13

Bron De Telegraaf

Gravenberch verkozen tot Talent van het Jaar van de Eredivisie

door Jesse ter Haar 13

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch is verkozen tot Talent van het Jaar van de Eredivisie, zo schrijft De Telegraaf dinsdagmiddag. Het levert de Ajacied de Johan Cruijff Prijs op, welke hij uitgereikt kreeg door John Heitinga.

De middenvelder was niet de enige Ajacied die meedeed om de prijs. Ook Jurriën Timber, Devyne Rensch en Brian Brobbey behoorden tot de in totaal veertien genomineerden. 'Behalve op voetbalkwaliteiten werden de beoordelingen van de jury ook gebaseerd op de 14 regels van Johan Cruijff. Zo werd onder meer gekeken of de talenten teamspelers zijn en een verantwoordelijkheidsgevoel hebben', zo valt te lezen.

De jury van de verkiezing bestond uit een groot aantal ex-voetballers én huidige trainers. Zo hadden onder anderen Erik ten Hag, Wim Jonk, Frank Rijkaard, Rafael van der Vaart en Frank de Boer een stem. Winnaar Gravenberch krijgt als winnaar de kans om een Cruyff Court aan te leggen op een door hem te kiezen locatie.

De prijs komt niet volledig uit de lucht vallen voor Gravenberch. Vorig seizoen kwam hij tot een totaal van twaalf wedstrijden in Ajax 1, maar dit seizoen waren dat er 47. In de Eredivisie miste hij slechts twee wedstrijden, te weten tegen RKC Waalwijk en Vitesse in speelronde twee en drie.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.