Gravenberch verkozen tot Talent van het Jaar

door Melle Goekoop 10

Bron Ajax

Gravenberch verkozen tot Talent van het Jaar

door Melle Goekoop 10

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch is uitgeroepen tot Talent van het Jaar bij Ajax. De middenvelder brak dit jaar volledig door in het eerste elftal en is niet meer weg te denken uit het basiselftal. Met deze prijs wordt zijn seizoen beloond en volgt hij Sergiño Dest op als Talent van het Jaar.

Na de uitwedstrijd tegen Vitesse hoopte Gravenberch snel naar huis te kunnen om zijn verjaardag te vieren, maar in de Johan Cruijff ArenA stond nog een verassing op hem te wachten. Erik ten Hag overhandigde hem de Marco van Basten Trofee voor het Talent van het Jaar, een prijs die beschikbaar is gesteld door de Supportersvereniging Ajax.

Gravenberch is blij met de beloning voor zijn goede seizoen. 'Dit is echt een mooie prijs. Ik ben hier heel blij mee. Ik ben een jonge jongen, heb het goed gedaan, maar Jurriën Timber en Devyne Rensch hebben het ook hartstikke goed gedaan. Ik vind het mooi dat de technische staf dan voor mij heeft gekozen.'

Gravenberch is dit seizoen goed bezig en is beloond met een plek in de voorlopige EK-selectie van Oranje. Dit seizoen speelde de middenvelder 47 officiële wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde en zes assists verzorgde, waardoor veel mensen zijn leeftijd vergeten. 'Zo’n prijs winnen is dan ook fijn voor het besef dat ik echt nog jong ben. Dit is mijn eerste seizoen dat ik bijna alles heb gespeeld. Of ik mezelf ook nog als talent zie? Poeh… Ik zie mezelf eigenlijk gewoon als Ryan.'

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.