Feyenoord-icoon met Ajax-verleden Wim Jansen (75) overleden

door Bart Veenstra 97

Bron Feyenoord

Feyenoord-icoon met Ajax-verleden Wim Jansen (75) overleden

door Bart Veenstra 97

Bron Feyenoord

Laatst geüpdatet

Feyenoord-icoon Wim Jansen is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden. De clubicoon van de Rotterdammers speelde in de nadagen van zijn carrière ook voor Ajax. Met de Amsterdamse club werd hij in 1982 bovendien kampioen.

'Feyenoord heeft met groot verdriet kennisgenomen van het overlijden van Wim Jansen, een van de grootste voetballers die ooit voor de club heeft gespeeld', schrijft de Rotterdamse club op zijn website. Jansen speelde vijftien seizoenen voor Feyenoord 1, terwijl hij daarvoor al de gehele jeugdopleiding van de club had doorlopen.

Na een korte periode bij Washington Diplomats keerde hij terug naar Nederland. Jansen ging echter niet bij Feyenoord, maar bij Ajax spelen. In Amsterdam was hij de opvolger van libero Ruud Krol. In zijn eerste Ajax-seizoen eindigde Jansen toen als tweede, waarna hij in het seizoen 1981/1982 kampioen werd met de Amsterdamse club.

Betrokkenheid bij Feyenoord

Na zijn spelerscarrière was Jansen onder meer trainer van Feyenoord (1990-1993). Bij de Rotterdammers was hij de afgelopen tien jaar een vertrouwd gezicht op Varkenoord. Bij Feyenoord was hij adviseur van de jeugdtrainers en dat deed hij het liefst op de achtergrond. 'Het opleiden van jeugd is mijn grote passie en van Feyenoord zal ik nooit loskomen', zei hij in 2011.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties