Feyenoord hoopt Ajax-talent Chourak (17) binnen te halen

door Thijs Zwagerman 177

Bron Ajax Showtime

Feyenoord hoopt Ajax-talent Chourak (17) binnen te halen

door Thijs Zwagerman 177

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Feyenoord onderneemt pogingen om de zeventienjarige Nassef Chourak te verleiden tot een overgang. De Rotterdammers hebben hun interesse kenbaar gemaakt bij Chourak, speler van Ajax O18.

Chourak heeft een verleden bij Sparta Rotterdam en ADO Den Haag en verruilde die laatstgenoemde club in de zomer van 2018 voor Ajax. In Amsterdam ontwikkelde de linksbenige middenvelder zich aanvankelijk erg goed, maar een hardnekkige blessure wierp Chourak de afgelopen anderhalf jaar wat terug.

Inmiddels is de creatieveling echter alweer een tijdje fit en de laatste weken heeft Chourak als rechtsbuiten een basisplaats bij het Ajax O18 van trainer Jean-Paul de Jong. Ajax wil Chourak komend seizoen als dispensatiespeler in dat team laten beginnen, omdat de club vindt dat Chourak na zijn langdurige blessureleed speeltijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. Bij Jong Ajax is de concurrentie op het middenveld en de rechtsbuitenpositie fors, waardoor Ajax Chourak komend seizoen aanvankelijk nog een tijdje bij de O18 wil houden.

Geen contract

De concrete belangstelling van Feyenoord kan wat dit betreft echter roet in het eten gooien. In Rotterdam is men al langere tijd gecharmeerd van Chourak en bovendien heeft de in juli achttien jaar wordende Ajacied bij Ajax geen contract. Zodoende hoeft Feyenoord slechts een opleidingsvergoeding naar Ajax over te maken om Chourak binnen te halen. Twee jaar geleden, vlak voor de aanscherping van de Brexit-regels, stond Chourak nog in de serieuze belangstelling van Chelsea. De linkspoot is tevens meervoudig jeugdinternational van Nederland.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Ben jij een nieuwe speler? Verdien tien keer je inzet bij meer dan 25 goals in de komende Eredivisie-speelronde!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties