'Familie Nouri eiste aanvankelijk schadevergoeding van 60 miljoen euro'

door NielsOpdam 154

Bron Het Parool

'Familie Nouri eiste aanvankelijk schadevergoeding van 60 miljoen euro'

door NielsOpdam 154

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

De familie van Abdelhak Nouri eiste in eerste instantie een schadevergoeding van 60 miljoen euro van Ajax, zo blijkt uit het nieuwe boek Ajax in crisis. Menno de Galan schreef een reconstructie over de afgelopen anderhalf jaar bij Ajax. Dat boek komt donderdag uit, maar Het Parool mocht het boek alvast inzien.

In de zomer van 2017 werd Nouri tijdens een trainingskamp in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand. Ajax gaf in een later stadium toe schuldig geweest te zijn aan niet goed genoeg handelen op medisch gebied en daaropvolgend nam het de aansprakelijkheid op zich. De Amsterdamse club sprak lang met de familie Nouri over de hoogte van de schadevergoeding.

De Galan schrijft in Ajax in crisis dat de familie Nouri 'hoog inzette' bij de schadevergoeding voor het verwijtbaar medisch handelen na de hartproblemen van de middenvelder. 'Aanvankelijk eiste de familie 60 miljoen euro, maar Ajax en de familie kwamen uit op iets minder dan 8 miljoen', schrijft Het Parool op basis van Ajax in crisis.

'Geen enkele regeling of bedrag te denken die familie blij zou maken'

De Amsterdamse club meldde in februari 2022 dat beide partijen overeenstemming hadden bereikt over een schadevergoeding van ruim 7,8 miljoen euro. Lucas Hogeling, de advocaat van de familie Nouri, vertelde destijds opgelucht te zijn. 'Wat Abdelhak is overkomen in 2017 is rampzalig. Er is geen enkele regeling of bedrag te denken die de familie blij zou maken. Het had de familie blij gemaakt als dit allemaal niet was gebeurd. Wat goed is, is dat de arbitrageprocedure bij de KNVB hiermee van de baan is. En dat hiermee levenslange financiële zekerheid voor Abdelhak is gegeven.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.