Dolberg op dreef voor Jong Ajax in oefenduel

door Sam van Raalte 42

Jong Ajax heeft dinsdagavond een besloten oefenduel gelijkgespeeld tegen Ajax zaterdag 1, dat uitkomt in de Hoofdklasse A. Het duel tussen de twee teams eindigde in een 3-3 gelijkspel. Jongeling Kasper Dolberg was bij alle goals van Jong Ajax betrokken.

Joost Heij opende de score in de vijftiende minuut voor Ajax zaterdag 1. Vervolgens scoorden Reda Kharchouch en Kenneth Misa Danso voor de Hoofdklasser, waardoor de amateurs met een riante 0-3 voorsprong de rust in gingen. Na de rust kwam Jong Ajax met een geheel nieuw elftal terug in de wedstrijd, door een eigen doelpunt van Ajax zaterdag 1 (na een schot van Dolberg) en een goal van Dolberg.

In de slotfase kwam Jong Ajax op gelijke hoogte, toen de bal op de stip werd gelegd na een overtreding op Dolberg. Abdelhak Nouri ging achter de bal staan en schoot de 3-3 binnen. Zie hier een fotoverslag van de wedstrijd.

Opstelling Jong Ajax eerste helft: Alblas, Owusu, Lartey Sanniez, Warmerdam, D. Gudelj, El Mahdioui, De Jong, Bakker, Muric, Hendriks, Dekker.

Opstelling Jong Ajax tweede helft: Groothuizen, Vissie, Van Bruggen, Mirani, Dankerlui, Clement, Bruijn, Nouri, Acolatse, Dolberg, Cerny.