Brobbey na grote misser tegen AZ: 'Ik moet gewoon rustig zijn voor de goal'

door Brent Tomassen 132

Bron ESPN

Bron ESPN

Brian Brobbey is teleurgesteld in zijn gemiste kans vlak voor rust. Oog in oog met AZ-doelman Matthew Ryan leek de Ajacied de bal voor het inschieten te hebben, maar hij schoot recht op de al liggende keeper. Mede door deze misser speelde Ajax doelpuntloos gelijk tegen de Alkmaarders.

'Ja balen. Ik had die kans er natuurlijk in moeten schieten. Zonde', vertelt een teleurgestelde Brobbey voor de camera van ESPN. 'Ik denk dat ik die bal hoog en hard moet schieten in de andere hoek. De keeper gokte al dat ik daar zou schieten', blikt de spits terug op zijn gemiste kans vlak voor rust. 'Ik keek eerlijk gezegd naar de bal, maar ik moest ook naar de keeper kijken. Ik train daar ook op met Richard Witschge.'

Bij ESPN viel het analist Kenneth Perez op dat Brobbey vaak valt bij het afwerken. 'Ik val niet expres ofzo', is de reactie van de spits. 'Maar hij heeft wel gelijk. Ik moet gewoon rustig zijn voor de goal, dat was ik niet en uiteindelijk mis ik. Ik kan er niks anders van maken.'

Hierna wordt Brobbey gevraagd naar zijn mening over de wedstrijd als geheel 'Ik vond wel dat we met spirit speelden. We hebben veel kansen gecreëerd. Maar uiteindelijk spelen we 0-0, dus dat is wel balen ja.' Veel kansen leken voort te komen uit ballen richting Brobbey die met zijn lichaam het duel inging. 'Dat is één van onze tactieken', vertelt de spits. 'Ik vond dat we dat best goed deden af en toe.'

'Doe extra loopjes en ben ook in de gym bezig'

Voor de tweede wedstrijd op rij mocht de jonge spits het hele duel op het veld blijven staan. Volgens Brobbey heeft dit niks te maken met een verandering in zijn trainingsarbeid. 'Ik voelde me goed om de negentig minuten vol te maken. Als ik op het veld sta probeer ik gewoon mijn ding te doen en hard te werken voor het team. Gewoon doorgaan tot ik niet meer kan. Na de training doe ik extra loopjes en ik ben ook in de gym veel bezig, maar dat deed ik altijd al.'