Branie: Is het kwartje nu écht gevallen bij Ajax?

door Bart Veenstra 47

Bron Ajax Showtime

Branie: Is het kwartje nu écht gevallen bij Ajax?

door Bart Veenstra 47

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax won afgelopen donderdagavond al van Willem II (5-0) en nu maakt de Amsterdamse ploeg zich op voor de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, bespreken presentator Menno Pot, Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool en Ajax Showtime-hoofdredacteur Bart Veenstra de huidige gang van zaken rondom Ajax.

Allereerst het duel met Willem II. Ajax won in een lege Johan Cruijff ArenA met 5-0 en al vroeg in het duel klaarde het elftal van Erik ten Hag het klusje. Stond Ajax dit keer 'aan'? De goede prestaties van spelers als Jurriën Timber, Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Antony worden uitgelicht.

Wie moet er in de spits bij afwezigheid van Haller?

Tijdens Branie gaan Pot, Sintenie en Veenstra ook in de spitsenkwestie. Sébastien Haller zal in januari vanwege zijn deelname aan de Afrika Cup enkele weken afwezig zijn en om die reden rijst de vraag: wie moet in die periode de spits van Ajax zijn? Danilo Pereira? Dusan Tadić? Of misschien wel Brian Brobbey?

Ook de toekomst van trainer Erik ten Hag wordt besproken. De trainer wil een nieuwe uitdaging best aangaan, al sluit hij een langer verblijf bij Ajax ook niet uit. Waar ligt de toekomst van Ten Hag? En ook: waar ligt de toekomst van Nicolás Tagliafico?

Champions League

Tot slot is er een vooruitblik op het duel met Sporting Portugal en de loting van volgende week maandag. Moet Ten Hag zijn beste elf opstellen of moet hij ervoor kiezen om enkele spelers minuten te gunnen? En op wie moeten we hopen tijdens de loting voor de achtste finales van de Champions League en op wie juist? Je hoort het allemaal in een nieuwe aflevering van Branie.

Denk jij dat Ajax de Champions League wint? Krijg 21,00 keer je inzet terug!

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties