Branie: ‘Fifty-fifty? Ik denk nog steeds dat Ajax doorgaat’

door Bart Veenstra 17

Bron Ajax Showtime

Ajax heeft nog altijd volop kans om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Dat is de conclusie die wordt getrokken in Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime. Op 'the-day-after' spreekt presentator Menno Pot met Dick Sintenie (vanuit Portugal) en met Bart Veenstra, hoofdredacteur van Ajax Showtime.

Het duel in het Estadio dá Luz eindigde in een 2-2 gelijkspel. In de podcast wordt de conclusie getrokken dat Ajax eigenlijk helemaal niet zo goed speelde, zeker in de tweede helft niet. Voor rust had Ajax mogelijk al op een veel ruimere voorsprong moeten komen, maar na rust ging het mis bij de Amsterdammers.

'Ajax heeft de tegenstander eigenlijk zelf in het zadel geholpen', zegt Sintenie vanuit een hotel in Lissabon. Veenstra vult aan dat Ajax, net als eerder tegen clubs als Atalanta Bergamo, Valencia CF en Getafe CF, mee ging in de passie, strijd en emotie van Benfica.

Richting de return heerst toch nog wel enig optimisme. Veenstra schat de kansen nog in op fifty-fifty, terwijl Pot en Sintenie Ajax meer kansen geven. Vanaf nu wordt na elke duel van Ajax in de Champions League een extra editie gemaakt van Branie. Op naar nog minimaal drie afleveringen dus!

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwste aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)