Blind op scherp, Gravenberch weer inzetbaar

door BartVeenstra 66

Bron Ajax Showtime

Blind op scherp, Gravenberch weer inzetbaar

door BartVeenstra 66

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Daley Blind zal in het thuisduel met Lille OSC moeten oppassen voor een nieuwe gele kaart. De verdediger staat na zijn gele kaart van afgelopen donderdagavond namelijk op scherp. Bij een nieuwe gele kaart mist hij de eventuele heenwedstrijd in de achtste finales.

Blind kreeg eerder in de Champions League een gele kaart en zodoende staat zijn teller dit Europese seizoen op twee gele kaarten. In het Europese seizoen wordt een speler geschorst wanneer hij - vanaf de start van de groepsfase - in totaal drie gele kaarten ontvangt. Daarna volgen schorsingen bij vijf, zeven, negen, enz. gele kaarten. Voor Ajax geldt dat de gele kaarten uit de groepsfase van de Champions League worden meegenomen naar de knock-outfase van de Europa League. Na de kwartfinales worden alle kaarten kwijtgescholden.

Bij Ajax staat verder ook Perr Schuurs op scherp. De Limburgse verdediger heeft op dit moment echter geen basisplaats bij de Amsterdamse club. In het thuisduel met Lille OSC kan Ajax-trainer Erik ten Hag wel weer beschikken over Ryan Gravenberch. De middenvelder keert terug van een schorsing.

Vanwege de blessure van Nicolás Tagliafico lijkt Ten Hag niet te hoeven kiezen. De kans is groot dat Gravenberch terugkeert in de basis, waardoor Daley Blind een linie zakt. Hij zal vermoedelijk als linksback spelen, waardoor Lisandro Martínez zijn plekje links centraal in de achterhoede kan behouden.

Gele kaarten Ajax:

Perr Schuurs: 2
Ryan Gravenberch: 2 (beide kaarten in duel met Atalanta Bergamo)
Daley Blind: 2
Quincy Promes: 1
Lassina Traoré: 1
Davy Klaassen: 1
Noussair Mazraoui: 1
David Neres: 1
Nicolás Tagliafico: 1
Edson Álvarez: 1
Devyne Rensch: 1
Brian Brobbey 1:

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Verwacht jij dat Haller 2 of meer goals scoort tegen Sparta? Zet dan in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties