Blind krijgt tweedelige documentaireserie bij Videoland

door Bart Veenstra 154

Bron AS

Blind krijgt tweedelige documentaireserie bij Videoland

door Bart Veenstra 154

Bron AS

Laatst geüpdatet

Daley Blind krijgt zijn eigen tweedelige documentaireserie op Videoland. In deze docu - genaamd 'Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan' - wordt Blind gedurende anderhalf jaar na het laatste incident met zijn hart gevolgd en is hij open en kwetsbaar over zijn zorgen en onzekerheden. De documentaireserie is vanaf dinsdag 1 november te zien bij Videoland.

Het is inmiddels bijna drie jaar geleden dat Blind op het veld van de Johan Cruijff ArenA te maken kreeg met een hartstilstand. In de documentaireserie geeft hij antwoord op vragen als hij hoe hier als topsporter mentaal mee omgaat en hoe hij een klap als deze te boven komt.

Naast de situatie rondom zijn hart komt ook de prachtige carrière van Blind aan bod. Het gaat over zijn periodes bij Ajax, Manchester United, FC Groningen en het Nederlands elftal, waar hij ook te maken had met zijn vader als (assistent-)bondscoach.

Blind wil mensen inspireren

Blind blijft normaal liever op de achtergrond, maar in deze documentaireserie wil hij graag zijn verhaal delen. 'Ik heb lang gewacht met het delen van mijn verhaal en had ook niet altijd de behoefte om dat te doen. Tot ik benaderd werd voor deze docu en erkende dat ik een mooie carrière heb met een bijzondere gebeurtenis. Ik kijk trots naar mijn nog steeds lopende carrière en hoop dat ik met mijn verhaal mensen kan inspireren.'

In de documentaireserie vertelt Blind verder hoe het is om 'de zoon van' te zijn en hoe hij de druk van de fans ervaart. Naast Blind komen ook zijn ouders Danny en Yvon, zijn vrouw Candy-Rae, zussen Frenkie en Zola, Louis van Gaal, Erik ten Hag, Frank de Boer en Christian Eriksen aan het woord. Net als Blind heeft ook Eriksen te maken gehad met een hartstilstand op het voetbalveld. De Deen heeft veel steun ervaren van Blind in zijn herstel.

Verwacht jij dat Mohammed Kudus het eerste of het laatste doelpunt maakt tegen FC Volendam? Zet in en verdien 6,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.