Bedroevend Ajax morst opnieuw na zeperd bij Heracles

door SJvanveen 3543

Bedroevend Ajax morst opnieuw na zeperd bij Heracles

door SJvanveen 3543

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zaterdagavond voor de derde keer in 2019 punten gemorst in de Eredivisie. Een lachwekkende vertoning bij Heracles Almelo had een 1-0 nederlaag tot gevolg. Koploper PSV kan zondagmiddag tegen FC Utrecht op acht punten van de Amsterdammers komen.

Vanaf de eerste minuut zat Ajax niet in de wedstrijd. Heracles Almelo was uiterst fel en de Amsterdammers hadden het er moeilijk mee. Omdat Ajax zelf ook aan de bal onwijs slordig was, bracht het henzelf meermaals in de problemen. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Heracles Almelo een penalty, nadat Daley Blind een overtreding was begaan. De verdediger werd in de problemen gebracht door Frenkie de Jong, waarna Brandley Kuwas mocht aanleggen voor de strafschop, die hij miste.

Keeper André Onana zat er goed bij in de hoek, maar ging niet veel later kinderlijk in de fout. Een risicovolle pass van de Kameroener werd onderschept en Mohammed Osman rondde prima af. Ajax kon nauwelijks een vuist maken en leverde bal op bal in. Verder dan spaarzame momentjes van afstand kwam de nummer twee van de Eredivisie niet.

In de tweede helft veranderde het verhaal niet. Ajax probeerde het wel, maar creërde nauwelijks kansen. Na het inbrengen van Zakaria Labyad en Noussair Mazraoui voor Lasse Schöne en Donny van de Beek kreeg Klaas-Jan Huntelaar een dot van een kans, maar de spits wipte de bal tegen Heracles-keeper Janis Blaswich. De ervaren spits, die in de basis begon in plaats van Kasper Dolberg, miste zo de mogelijkheid om zijn honderdste competitiegoal namens Ajax te maken.

Erik ten Hag liet David Neres, die tegen VVV-Venlo nog zo goed inviel, negentig minuten op de bank zitten. De Braziliaan zag met lede ogen aan hoe Ajax ploeterde in Almelo, want behoudens de meegereisde uitfans, speelde geen Ajacied iets klaar. Zo verloor Ajax na een lachwekkende vertoning opnieuw punten bij Heracles en lijkt de titel verder weg dan ooit. PSV kan zondagmiddag bij winst op FC Utrecht op acht punten komen.

Opstelling Heracles Almelo:

Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Drost (72' Van Nieff), Osman, Merkel; Kuwas, Konings (60' Dalmau), Peterson.

Wissels Heracles Almelo:

Brouwer, Bucker, Duarte, Dalmau, Van Nieff, Van der Water, Knoester, Dos Santos, Sama.

Opstelling Ajax:

Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne (63' Mazraoui), De Jong (80' Dolberg); Ziyech, Van de Beek (63' Labyad), Tadic; Huntelaar.

Wissels Ajax:

Lamprou, Veltman, Neres, Sinkgraven, Mazraoui, Labyad, Dolberg, De Wit, Ekkelenkamp.

Doelpunten:

1-0 Mohammed Osman (18')

Bijzonderheden:

-

Volg de wedstrijd via Twitter:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties