Ajax wil contract Ekkelenkamp openbreken en verlengen

door BartVeenstra 161

Bron Ajax Showtime

Ajax wil contract Ekkelenkamp openbreken en verlengen

door BartVeenstra 161

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax wil het contract van Jurgen Ekkelenkamp graag openbreken en verlengen. De middenvelder heeft op dit moment nog een contract tot medio 2022 in Amsterdam, maar als het aan de clubleiding van Ajax ligt, komen daar nog enkele jaren bij.

Ekkelenkamp debuteerde in april 2018 voor het eerste elftal van Ajax. Zijn eerste basisplaats kreeg hij in december 2019. Mede dankzij een doelpunt van Ekkelenkamp won Ajax toen met 6-1 van ADO Den Haag.

In het huidige seizoen moet Ekkelenkamp het in Ajax 1 vooral doen met invalbeurten. De middenvelder kwam dit seizoen in dertien wedstrijden in de Eredivisie in actie. Daarin kwam hij tot een totaal van 466 minuten. Ekkelenkamp maakte verder ook minuten in vier wedstrijden in de Champions League en vier in het bekertoernooi.

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft al vaker laten weten tevreden zijn over de inbreng van Ekkelenkamp. Zo genoot de oefenmeester van de loopactie van Ekkelenkamp bij de 0-3 van Ajax tegen Feyenoord. 'Hij heeft uitstekend ingevallen en deed precies wat hij moest doen', zei Ten Hag. 'Door de overlap die Ekkelenkamp maakt, trekt hij het open', aldus de trainer, die vervolgens zag dat Mohammed Kudus op aangeven van Dusan Tadić kon scoren.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties