Ajax treedt zonder verrassingen in basisopstelling aan tegen AZ

door Justin Fokkens 58

Bron AS

Ajax treedt zonder verrassingen in basisopstelling aan tegen AZ

door Justin Fokkens 58

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax treedt zondagmiddag zonder verrassingen in de basisopstelling aan tegen AZ. Dit betekent dat Alfred Schreuder in de spits opnieuw voor Mohammed Kudus kiest. Brian Brobbey zit op de bank.

Remko Pasveer staat onder de lat, terwijl Jurriën Timber en Calvin Bassey de centrale verdedigers zijn. Devyne Rensch en Daley Blind zijn de vleugelverdedigers van dienst. Daarmee houdt trainer Alfred Schreuder zijn defensie ten opzichte van de uitwedstrijd in de Champions League met Liverpool intact.

Ook het middenveld van de Amsterdammers kent geen verrassingen. Edson Álvarez, Kenneth Taylor en Steven Berghuis hebben een basisplaats. Dit betekent dat Davy Klaassen, die in de vorige wedstrijd tegen sc Heerenveen nog in de basis stond, op de bank moet plaatsnemen.

In de voorste linie zien we Dusan Tadić en Steven Bergwijn als vleugelaanvallers. Mohammed Kudus is de spits van de Amsterdammers en complementeert daarmee de voorhoede van de koploper. Daarmee lijkt Schreuder voorlopig zijn aanvalstrio te hebben gevonden.

AZ en Ajax treffen elkaar zondagmiddag om 16.45 uur in Alkmaar. De koploper uit Amsterdam is na zes competitiewedstrijden nog zonder puntenverlies en hoopt deze reeks te vervolgen. De thuisploeg bevindt zich momenteel op een vierde plaats in de Eredivisie. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Opstelling Ajax:

Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Taylor, Berghuis; Tadić, Kudus, Bergwijn.

Verwacht jij dat Steven Bergwijn het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt? Zet in en ontvang 7.50 keer je inzet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.