Ajax-seizoenkaarten vanaf nu te verlengen: club meldt vijf procent prijsstijging

door Bart Veenstra 202

Bron Ajax.nl

Ajax-seizoenkaarten vanaf nu te verlengen: club meldt vijf procent prijsstijging

door Bart Veenstra 202

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax-supporters kunnen vanaf dinsdag (24 mei) hun seizoenkaart verlengen voor het seizoen 2022/2023. Dat meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl. Na twee seizoenen zonder prijsverhoging is de prijs van de seizoenkaart met vijf procent licht gestegen.

'Dit is mede gebaseerd op het hoge actuele inflatiepercentage', schrijft Ajax. De Amsterdamse club laat weten dat voordelen als tien procent korting in de Official Ajax Fanshop en voorrang bij kaartverkoop voor onder meer Europese wedstrijden en wedstrijden in de KNVB-Beker gewoon van kracht blijven.

Ajax laat verder weten dat het onlangs het nieuwe ticket resale platform heeft gelanceerd. Op deze manier kunnen seizoenkaarthouders - mochten zij niet naar een wedstrijd kunnen komen - op een legale en betrouwbare manier hun digitale ticket kunnen doorverkopen via de Ajax App.

Voor seizoenkaarthouders is het op dit moment nog niet mogelijk om te verplaatsen of om er een extra seizoenkaart bij te kopen. Bovendien worden er vooralsnog geen nieuwe seizoenkaarten verkocht. Mensen die nu een seizoenkaart hebben, hebben tot en met 30 juni de tijd om te verlengen. Mochten er na die periode seizoenkaarten beschikbaar zijn, zal Ajax dit delen via hun kanalen.

Wat als het coronavirus toch weer oplaait?

Ajax speelt alweer enige maanden in een vol stadion, maar de vraag is nog altijd of dat in het komende seizoen zo zal blijven. De Amsterdamse club heeft opnieuw een compensatieregeling samengesteld mocht Ajax opnieuw zonder of met beperkt publiek moeten spelen als gevolg van de maatregelen omtrent het coronavirus.

'Mocht er vanwege de corona-maatregelen van de overheid toch zonder publiek gespeeld worden, dan ontvang je voor iedere gemiste wedstrijd weer compensatie', schrijft Ajax. 'Wordt er met beperkt publiek gespeeld, dan zullen de beschikbare plaatsen via een loting verdeeld worden onder de seizoenkaarthouders.'

Seizoenkaarthouders loten automatisch mee en worden per e-mail op de hoogte gehouden. Wanneer je niet ingeloot wordt voor een wedstrijd, kun je aan het einde van het seizoen compensatie aanvragen, aldus Ajax. Meer informatie over het verlengen van je seizoenkaart lees je hier.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.