Ajax presenteert Mokio: verdedigend toptalent tekent tot medio 2027

door Jesse ter Haar 271

Bron Ajax.nl

Ajax presenteert Mokio: verdedigend toptalent tekent tot medio 2027

door Jesse ter Haar 271

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Jorthy Mokio definitief binnen, zo brengt de club naar buiten via de eigen kanalen. De pas zestienjarige verdediger komt over van KAA Gent en ondertekende maandag een contract dat hem tot medio 2027 bij de club uit Amsterdam houdt. 'De overstap van Mokio is onder voorbehoud van enkele formaliteiten', zo is te lezen op de website van Ajax, dat enkel een opleidingsvergoeding dient te betalen.

FOTO: AFC AJAX

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Tijdens het afgelopen seizoen was Mokio nog jeugdspeler van KAA Gent. Hij speelde voor het hoogste jeugdteam van de club, maar viel ook de technische staf van het eerste elftal al op. Het leverde hem zijn debuut in de hoofdmacht op en uiteindelijk eindigde de teller op een totaal van vier duels in het betaald voetbal. Aan het betaald voetbal kan Mokio komend seizoen verder gaan wennen, want hij wordt toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax.

Voordat het seizoen echt begint, krijgt het toptalent de kans om te laten zien wat hij waard is. Alex Kroes, technisch directeur van Ajax, laat weten dat Mokio in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal meedraaien met Ajax 1. 'Wij zijn erg blij dat Jorthy hier zijn handtekening heeft gezet, hij is een groot talent en er was veel belangstelling voor hem', vertelt de bestuurder verder.

'Onze scouts in België volgden hem al voor een langere periode, samen hebben we er alles aan gedaan om hem naar Ajax te halen. We hebben het vertrouwen in een mooie toekomst naar elkaar uitgesproken en als de laatste formaliteiten zijn afgewikkeld zal hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meedraaien met Ajax 1.'

Concurrentie voor Ajax

Het aantrekken van Mokio kondigde zich al enige tijd aan. De verdediger stond al langer hoog op het lijstje in Amsterdam, maar de club moest eerst de strijd winnen van andere geïnteresseerde clubs. Vanuit Nederland toonde PSV interesse, maar buiten de landsgrenzen hadden ook Bayern München en FC Barcelona concrete interesse. Toch had de clubleiding van Ajax al snel goede hoop dat Mokio - hoewel hij elders meer kon verdienen - voor het sportieve plaatje in Amsterdam zou kiezen.

In de gesprekken tussen speler en clubleiding is Mokio een route uitgestippeld die vergelijkbaar is met die van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in hun tijd bij Ajax. De centrumverdedigers trokken al op jonge leeftijd van België naar Nederland, waar hun carrière op overtuigende wijze van de grond kwam.

Hoewel alles grotendeels in kannen en kruiken leek, liet vooral Bayern München het er niet bij zitten. Vincent Kompany, de Belg die vanaf komend seizoen hoofdtrainer is bij de topclub, probeerde Mokio te overtuigen van een overstap naar de grootmacht uit Duitsland. 'Uiteindelijk koos hij voor het sportieve plan in Amsterdam en tekende hij in het bijzijn van zijn familie en zijn zaakwaarnemer Niels De Jonck voor drie jaar', schreef De Telegraaf eerder op de maandagmiddag.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Kans maken op 50 of 100 keer je inzet als Nederland van Oostenrijk wint? Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.