Ajax O19 kansloos onderuit in halve finale YL

door BvdPloeg 239

Ajax O19 kansloos onderuit in halve finale YL

door BvdPloeg 239

Laatst geüpdatet

Ajax O19 is in de halve finale van de Youth League uitgeschakeld. De slordige Amsterdammers maakten eigenlijk geen moment aanspraak op een overwinning en verloren uiteindelijk met ruime cijfers van Benfica: 3-0.

Met de van een schorsing teruggekeerde Enric Llansana voor Donny Warmerdam, en Calvin Raatsie op doel ten faveure van Daan Reiziger, begon Ajax vol goede moed aan de wedstrijd. Het moest echter snel in de achteruit tegen Benfica, dat vanaf de start hoog druk zette en Ajax niet liet opbouwen. De Amsterdammers probeerden stug onder de druk uit te voetballen, maar daarvoor speelde het veel te slordig. Neraysho Kasanwirjo en Nordin Musampa gaven in de beginfase al drie grote kansen weg, maar Umaro Embaló en Tiago Araúgo zagen hun pogingen doel missen.

Nadat Ajax de eerste storm had overleefd, probeerde het met wat meer ballen in de diepte iets te veranderen aan het spelbeeld. Een lange bal van Terrence Douglas zette zelfs pardoes Youri Regeer alleen voor de doelman. De middenvelder scoorde beheerst, maar wist toen al dat de vlag omhoog was voor buitenspel. Een aanwezigheid van de VAR had daar misschien anders over geoordeeld… Ajax werd niet veel later uit een nieuwe counter opnieuw gevaarlijk, maar nu schoof Ar'Jany Martha de bal voorlangs.

In een pittige wedstrijd vol duels bleef Benfica de overhand houden, al had het daarvoor niet eens constant de bal nodig. Ajax bleef slordig in balbezit, ook dieper op het veld met Llansana en Christian Rasmussen. Daardoor waren er weinig goede aanvallen te noteren. Aan de overkant was het wel raak. Vlak nadat João Ferreira een kans had gemist, schoot Araujo de bal snoeihard in de winkelhaak. Er ging opnieuw dom balverlies in de Ajaxdefensie aan vooraf.

Via Paulo Bernardo werd het niet veel later bijna 2-0, maar lag Raatsie goed in de weg. Ajax was aan de overkant nog dichtbij de gelijkmaker, maar de kopbal van Douglas uit een dood spelmoment werd knap gekeerd door Benfica-goalie Kokubo. Ajax zocht daarmee met een 1-0 achterstand de kleedkamers op en wist dat er werk aan de winkel was voor na de thee.

Aan het spelbeeld veranderde in het eerste kwartier na rust echter niet veel. Benfica kreeg de kansen via Embaló en Bernardo, aan de overkant probeerde alleen Quinten Timber het een keer van afstand. Na een uur had coach John Heitinga genoeg gezien. Hij wisselde maar liefst drie keer en bracht Kristian Hlynsson, Joel Ideho en Jaymillio Pinas binnen de lijnen voor Regeer, Martha en Rasmussen.

Ajax combineerde er zowaar meteen goed doorheen, maar nadat een schot van Sontje Hansen werd geblokt, was aan de andere kant Benfica in de omschakeling dichtbij de tweede goal via Embaló. Heitinga bleef ingrijpen en bracht twintig minuten voor tijd ook Max de Waal in voor Llansana. Ajax had echter weinig tijd om met de verse krachten iets uit te richten, want het was na 74 minuten Embaló die een afgeslagen corner via een voet binnen ramde. Ajax stond 2-0 achter, met nog een dik kwartier te spelen.

Twee minuten later was het zicht op de halve finale helemaal vervlogen toen Douglas een tackle in de zestien veel te laat inzette en de bal op de stip ging. Het was voor de linksback nog een geluk dat hij geen geel kreeg, nadat hij eerder in de wedstrijd al op de bon was geslingerd. Tiago Dantas faalde vervolgens niet vanaf elf meter. In de laatste tien minuten gingen de kopjes bij Ajax omlaag, werd er hier en daar nog wat uitgedeeld en wist het na het laatste fluitsignaal dat het simpelweg ver onder de maat was om aanspraak te maken op meer.

Opstelling Benfica O19:

Kokubo; Filipe Cruz, Morato, Tomás Araújo, Joao Ferreira (87, Neto); Henrique Jocu, Paulo Bernardo, Tiago Dantas (79, Henrique Araújo); Tiago Araújo (70, Lopes), Goncalo Ramos (87, Rafael Brito), Umaro Embaló (79, Pedro)

Wissels Benfica O19:

Samuel Soares, Bajrami, Rafael Brito, Martim Neto, Pedro, Henrique Araújo, Luis Lopes.

Opstelling Ajax O19:

Raatsie; Van der Sloot, Kasanwirjo, Musampa, Douglas (81, Aertssen); Llansana (72, De Waal), Q. Timber, Regeer (60, Hlynsonn); Martha (60, Ideho), Rasmussen (60, Pinas), Hansen.

Wissels Ajax O19:

Reiziger, Aertssen, Warmerdam, Ideho, De Waal, Pinas, Hlynsson.

Doelpunten:

1-0 Tiago Araújo (42')
2-0 Umaro Embaló (74')
3-0 Tiago Dantas (78')

Geel:

Bernardo, Pedro, Henrique Jocu (Benfica), Llansana, Douglas, Musampa (Ajax)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties