Ajax O15 en O17 winnen, O16 gelijk bij Utrecht

door SJvanveen 16

Ajax O15 en O17 winnen, O16 gelijk bij Utrecht

door SJvanveen 16

Laatst geüpdatet

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdagmiddag 26 oktober 2019. Ajax Onder-17 versloeg ADO Den Haag op eigen veld, terwijl ook Ajax Onder-15 won van AZ Alkmaar. Ajax Onder-16 speelde ook, maar kwam niet verder dan 0-0 tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht.

FT | Ajax O17 - ADO Den Haag O17 (4-1)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst een ruime zege geboekt op de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Dankzij doelpunten van Amourricho van Axel-Dongen (twee), Eja Dakriet en Jay Enem werd het 4-1 voor de Amsterdammers.

Nadat linksback Youri Baas, na een goede combinatie met Christian Rasmussen, nog een kans op de openingstreffer had gemist, was het even later wel snel in het duel raak voor Ajax O17. Alen Karahasanovic veroverde bal, gaf de bal mee aan Rasmussen, die vervolgens de bal panklaar wist te leggen voor Van Axel-Dongen. Laatstgenoemde had de bal vervolgens voor het intikken. Even later miste Van Axel-Dongen een kans, waarna ADO enkele minuten later terug in de wedstrijd kwam. Een snelle uitbraak leverde de club uit Den Haag de gelijkmaker op. Vlak voor rust stelde Ajax O17 orde op zaken. Een corner van Van Axel-Dongen werd door de keeper van ADO verkeerd verwerkt, waardoor de bal via de paal over de doellijn rolde.

Na rust was de eerste echte kans voor ADO Den Haag. Een vrije trap van de Hagenaars belandde tot opluchting van de Ajacieden op de lat. De 3-1 vlak erna viel dan ook als een bevrijding. Na een vlot lopende aanval was het Dakriet die op aangeven van Rio Hillen wist te scoren. Ajax miste daarna enkele kansen via onder meer Dakriet, invaller Jay Enem en Karahasanovic. Uiteindelijk wist Enem alsnog voor de 4-1 te zorgen na een eerdere goede combinatie tussen Kik Braspenning en Karahasanovic. Zodoende boekte Ajax O17 een ruime zege. Domper op de zege was het uitvallen van doelman Dani van den Heuvel. De goalie lijkt een schouderblessure te hebben opgelopen.

Opstelling Ajax O17:

Van den Heuvel (Dijkstra 69'); Dakriet, Dirksen, Hillen, Baas; Fitz-Jim, Yah (Campagne 46'), Karahasanovic; Martha (Sarfo 46'), Rasmussen (Braspenning 46'), Van Axel Dongen (Enem 64').

Wissels Ajax O17:

Dijkstra, Aning, Campagne, Sarfo, Braspenning, Enem.

Doelpunten:

1-0 Amourricho van Axel-Dongen (25')
1-1 Abdulrahman Sango (36')
2-1 Amourricho van Axel-Dongen (45')
3-1 Eja Dakriet (56')
4-1 Jay Enem (79')

FT | Ajax O15 - AZ O15 (2-1)

Ajax Onder-15 heeft zaterdag een magere zege geboekt op de leeftijdsgenoten van AZ Alkmaar. Noah Gesser was de grote man met twee goals: 2-1.

De Amsterdammers kregen met AZ de nummer drie op bezoek. De Alkmaarders waren bij vlagen een lastige opponent, maar al met al won Ajax Onder-15 verdiend. Gesser opende de score, waarna de aanvaller ook via een rebound met het hoofd trefzeker was.

AZ deed wat terug via Jayden Addai, maar het was niet genoeg voor een punt. Door de overwinning blijft Ajax bovenaan in de competitie. Nummer drie AZ blijft eveneens op dezelfde positie op de competitieranglijst staan. De equipe van Cedric van der Gun is nog ongeslagen dit seizoen.

Opstelling Ajax O15:

Steur; Rasing (Alders 60'), Henry, Agougil, Easmon; Gorter (Bierens 49'), Speksnijder (Rasing 72'), Vos (Egah 41'); Hamouchi (Voute 65'), Gesser, Kalokoh.

Wissels Ajax O15:

Mateyo, Alders, Bierens, Voute, Egah.

Doelpunten:

1-0 Noah Gesser (10')
2-0 Noah Gesser (33')
2-1 Jayden Addai (59')

FT | FC Utrecht O16 - Ajax O16 (0-0)

Ajax Onder-16 heeft zaterdag niet weten te winnen van FC Utrecht Onder-16. De Amsterdammers hadden de beste mogelijkheden in de Domstad, maar kwamen niet tot scoren: 0-0.

Op Sportpark de Toekomst werd het 3-5 voor FC Utrecht, maar eenzelfde doelpuntenfestijn zat er zaterdag niet in. Kansen waren er zeker voor Ajax, maar onder meer Gabriel Misehouy, Julian Rijkhoff en invaller Timo Jansen hadden hun vizier niet op scherp staan.

Het eerste bedrijf was gelijkwaardig, maar in de tweede helft verdienden de Ajacieden meer. Toch liep het jeugdteam van Ajax in de slotfase bijna in het mes. Charlie Setford plukte echter een kopbal van FC Utrecht knap uit het doel.

Niet veel later had de keeper bijna een hand in een Ajax-doelpunt, ware het niet dat Divaio Bobson uit een uittrap van de goalie voorlangs schoot. Zo eindigde een fantastisch voetbalgevecht in 0-0, terwijl het ook in 4-4 had kunnen eindigen.

Opstelling Ajax O16:

Setford; Gooijer (Camara 40'), Aertssen, Van Bohemen, Aning (Brussee); Misehouy, Dubois (Jansen 50'), Oughcha (Klaasen); Jermoumi, Rijkhoff (Bobson), Banel.

Wissels Ajax O16:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

-

Volg de wedstrijden via Twitter:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties